Френската марка Citroen представи първите снимки на бъдещия седан Basalt Vision. Това е нова концепция за компактно SUV-купе, която ще се присъедини към гамата на марката в Индия и Южна Америка през втората половина на 2024 г. Мускулестият и стилен нов модел съчетава гените на няколко автомобилни породи, за да предложи на клиентите на марката нов вариант на концепция. В смелия му дизайн изпъква съчетание между предимствата и здравината на високите SUV, просторния интериор на седаните с пет врати и елегантните и динамични линии на спортните купета.

Новият концептуален Citroen Basalt Vision е разработен с прякото участие на експертите в централата на марката и екипите във всеки един от регионите, гарантиращи адекватно отразяване на местните изисквания и вкусове. Новият Basalt Vision цели да подкрепи пазарния ръст на Citroen и заедно с новите C3 и C3 Aircross се грижи за укрепването на позициите на марката на основните международния пазари. И трите модела са част от програмата за разработка и пускане на пазара на модели с ярък характер и подчертан комфорт. Концептуалната визия Basalt Vision отразява точно качествата на серийния модел, който ще бъде на разположение на клиентите през втората половина на 2024 година.

Снимка: Citroen

Новият Citroen Basalt Vision е дръзко концептуално предложение за компактно SUV-купе, която обединява в едно множество различни по характер изисквания и очаквания на клиентите. Това ще бъде първият модел в този сегмент на пазара, който ще заимства различни качества и генетични белези от различни автомобилни породи. Характерът на SUV например излъчва модерна визия, издръжливост и проходимост.

Мускулестите форми на каросерията придават уверена, солидна стойка на пътя, допълнена от високия пътен просвет, изправената предна част с високо разположен капак и разширените калници със защитни панели в характерни геометрични форми. Задната част на каросерията носи типичната за спортните купета плавна и елегантна линия, която придава динамика и излъчва мощна енергия и напрежение. Каросерията на концептуалния модел е атлетична, с балансирани пропорции и елегантен силует, който предполага висока аеродинамична ефективност.

Снимка: Citroen

Марката Citroen потвърждава своите амбиции по отношение на иновациите и творческата енергия в дизайна, представяйки тази уникална със своя силует концептуална студия. Нейното специфично позициониране на границата между няколко различни автомобилни категории е отразено подходящо в името Basalt, което ще бъде запазено и при премиерата на бъдещия сериен модел.

Концептуалният Basalt споделя с родената от могъщата енергия на земните недра едноименна вулканична скална порода, посланието за здравина и спокойствие, характерни за безкрайно издръжливия и устойчив, неподвластен на времето скален материал. Тези качества са отразени перфектно в новия автомобил, който привлича и убеждава със своята издръжливост и надеждност във външността и с перфектната защита и комфорт, гарантиращи пълно спокойствие в интериора.

Снимка: Citroen

Концептуалният Citroen Basalt Vision е SUV-купе, притежаващо всички типични за седаните с пет врати предимства. Увеличеният просвет улеснява значително качването и слизането от автомобила, предлагащ изобилие от пространство както на предните, така и на задните места. В комбинация със защитните панели на дъното в предната и задната част на каросерията и устойчивите странични протектори, Citroen Basalt излъчва усещане за безопасност и сигурност, които допринасят за спокойното и уверено преодоляване на предизвикателствата на пътя.

Заедно с новите C3 и C3 Aircross, Basalt Vision е третият модел от програмата C-Cubed, разработена специално за осигуряването на пазарния ръст на марката Citroen в два стратегически региона - Индия и Южна Америка. Амбицията на компанията е да разработи и предостави силна и открояваща се моделна гама с уникален дизайн и лесна експлоатация, която да даде осезаема добавена стойност за потребителите.

Снимка: Citroen

И трите модела използват идентична технологична основа - гъвкавата и ефективна модулна платформа Smart Car, конфигурирана специално за нуждите и изискванията на клиентите на тези пазари. Наред с чисто практичните продуктови предимства, амбицията на Citroen е да предложи на своите клиенти по-спокойно и радостно преживяване от притежанието и употребата на автомобилите чрез различни услуги, които улесняват допълнително тяхното ежедневие.

Пазарната премиера на серийната версия на Citroen Basalt Vision е планирана за втората половина на 2024 г. Очаква се новото компактно, мощно и мускулесто SUV-купе да се хареса на младите семейства в Индия и Южна Америка, предлагайки им практичност, ефективност и комфорт.