От ноември 2024 г. новото BMW Серия 1 ще получи два допълнителни варианта. В същото време портфолиото от задвижвания на BMW i5 Touring и BMW Серия 5 Touring също ще бъде разширено, като ще бъдат добавени напълно електрически и Plug-in хибриден модел, както и вариант с 4-цилиндров бензинов турбодвигател. Освен това новите лакови покрития на каросерията, алуминиевите джанти и интериорното оборудване от есента на 2024 г. ще предложат допълнителни опции за индивидуализация както в BMW Серия 1, така и в BMW Серия 5.

Вижте новите варианти на BMW Серия 1 и Серия 5 Touring   >>  >>  >>

Увеличената с почти 50% зарядна мощност оптимизира потенциала за шофиране с нулеви локални емисии на Plug-in хибридните варианти на BMW Серия 5, BMW X5 и новото BMW M5. От есента на 2024 г. иновативното забавление под формата на видео стрийминг и игри в автомобила ще бъде достъпно за други актуални модели на BMW.

BMW M5 Touring

Снимка: BMW

Допълнителни функции отново се предлагат чрез дистанционни софтуерни надстройки. Акцентите включват въвеждането на опция за дигитално плащане за сметки за гориво, както и оптимизирано търсене и избор на зарядни станции за автомобили с операционната система BMW OS 9. В бъдеще могат да се присвояват степенувани права при споделяне на дигитални ключове за автомобилите.

Наскоро дебютиралият нов хечбек BMW Серия 1, чийто старт на продажбите е насрочен за октомври, сега получава две нови модификации. Към четирите версии от стартовата гама - BMW 120, M135 xDrive, 118d и 120d ще се присъединят още два варианта през ноември. Едната е базовата модификация на BMW 116 с 1,5-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 122 к.с. и въртящ момент 230 Нм, който е комбиниран със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител и задвижване на предните колела. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е 9,8 секунди.

BMW M135 и BMW 123 xDrive

Снимка: BMW

Вторият модел в гамата на "единичката" е BMW 123 xDrive със задвижване на всички колела. Неговият 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател, заедно с 48-волтова хибридна система, произвежда 218 к.с., а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,3 секунди. За топ версията на BMW M135 xDrive с мощност 300 к.с. и въртящ момент 400 Нм вече можете да поръчате пакета M Technology.

Верен на името си, той предлага технически подобрения като допълнителни подсилвания на каросерията, по-твърди предни амортисьори, олекотени алуминиеви стабилизиращи щанги, подобрени комбинирани спирачки и 19-инчови джанти с високоскоростни гуми. Другите допълнения включват черен лъскав декор на каросерията, осветено корпоративно лого и спортни седалки.

BMW M135 xDrive

Снимка: BMW

Новото поколение на комбито BMW Серия 5 Touring, което се появи миналата зима, също придоби нови версии, въпреки че седанът ги имаше по-рано. Комбито BMW 520i Touring стана базова версия с 2,0-литров бензинов турбодвигател, съчетан с 48-волтов стартер-генератор и развива мощност 208 к.с. и въртящ момент 330 Нм. Времето за ускорение на автомобила със задно предаване от 0 до 100 км/ч е 7,8 секунди.

Зареждащият се хибрид BMW 550e xDrive Touring комбинира 3,0-литров 6-цилиндров бензинов двигател с двоен турбокомпресор с мощност 313 к.с. и въртящ момент 450 Нм и електрически мотор със 197 к.с. и 280 Нм, вграден в 8-степенната автоматична скоростна кутия. Пиковата мощност на системата е 489 к.с. Това е достатъчно, за да ускори комбито със задвижване на четирите колела от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди.

BMW i5 xDrive40 Touring

Снимка: BMW

Към гамата е добавено електрическото комби BMW i5 xDrive40 Touring със задвижване на четирите колела и мощност 394 к.с., и въртящ момент 590 Нм, което му позволява да ускорява от място до 100 км/ч за 5,5 секунди и да достига максимална скорост 215 км /ч. Батерията с капацитет 81,2 кВтч е достатъчна за 520 км пробег, а максималната мощност на зареждане е 205 кВт.

Всички Plug-in хибриди от BMW Серия 5 и кросоувърът BMW X5 xDrive50e вече ще имат бордов токоизправител с мощност 11 кВт вместо досегашните 7,4 кВт. След актуализацията онлайн, системата за безключов достъп и функцията с дигитален ключ BMW ще позволят на собствениците да споделят права за достъп до автомобила с други потребители. Операционната система BMW OS 9 на вече може по-внимателно да търси безплатни станции за зареждане и да плаща за техните услуги.

BMW X5 xDrive50e

Снимка: BMW

Мултимедийната система на моделите X5, X6, X7, XM, iX и Серия 7, произведени след юли 2023 година, получи разширен списък от налични услуги за видео стрийминг. Благодарение на партньорството с платформата AirConsole, собствениците на BMW ще могат да играят на игри, използвайки своя смартфон като джойстик.

Непрекъснато нарастващото портфолио от заглавия, които могат да се играят, включва състезателни, спортни и викторини игри, като Pictionary, които ще бъдат достъпни от декември 2024 г. Офертата за стрийминг и игри може да бъде избрана в BMW ConnectedDrive Store и да се инсталира онлайн.

Собствениците на BMW ще могат да играят на игри

Снимка: BMW