Новите двигатели, включително най-мощният редови 6-цилиндров дизелов двигател и второто поколение на BMW ActiveHybrid 7 поставят нови стандарти по отношение на мощността и ефективността.
Най-впечатляващи елементи са новите LED-фарове с типичните за марката светлинни пръстени и елегантна акцентираща светлина. Новият модел се отличава и с модифицирана бъбрековидна радиаторна решетка с 9 вместо 12 спици и модернизирана предна броня.
Вижте снимки
В страничния профил погледът се привлича от мигачите, интегрирани в долната част на страничните огледала. Мощната задна част е с още по-голяма изразителност от филигранната хромирана лента, която свързва двете светлини на задната броня.
Интериорът се отличава с хармоничен дизайн, фини материали, прецизно качество на изработка и висока функционалност. Водачът и пътникът до него се разполагат на оформени по нов начин кожени седалки, които предлагат оптимална странична опора и най-висок комфорт при дълги пътувания. Пътниците на задната седалка също пътуват при изключителен комфорт, като в същото време са максимално изолирани от външните шумове. По желание за задния ред се предлагат отделни кресла, които могат да се адаптират към индивидуалните изисквания на пътниците.
Налице е опционална система за развлечения на задната седалка с нов 9,2-инчов монитор. Перфектното звуково изживяване се гарантира от новата музикална система Bang & Olufsen High End Surround с мощност 1200 вата и 16 високоговорителя, сред които и осветен издигащ се централен високоговорител.
През 2012 година новото BMW Серия Седан ще бъде въведено на пазара с нови и напълно модернизирани мотори, които работят особено икономично и екологично и подават мощността си към задвижваните колела с помощта на интелигентна осемстепенна автоматична скоростна кутия. Технологиите като функцията Auto Start Stop, регенерацията на спирачната енергия и второто поколение на Driving Experience Control с режим ECO PRO и функция Cruising осигуряват допълнителен потенциал за икономия на гориво, която може да достигне до -25%.
Освен върховия модел BMW 760i с 12-цилиндров двигател, мощност 544 к.с. и максимален въртящ момент 750 Нм, бензиновата гама на BMW Серия 7 включва BMW 740i с нов редови 6-цилиндров двигател с мощност 320 к.с. и максимален въртящ момент 450 Нм и BMW 750i оборудван с модернизиран V8 бензинов агрегат, чиито показатели са увеличени съответно с 10 % за мощността до 450 к.с. и 8.5 % за въртящия момент до 650 Нм в диапазона 2000 – 4500 об/мин.
Шестцилиндровите дизелови двигатели на BMW 730d и BMW 740d също се отличават с повишена мощност при намален разход на гориво. Премиера празнува и новото BMW 750d xDrive: то се задвижва от нов TwinPower Turbo 6-цилиндров дизелов двигател - най-мощният агрегат от този тип в света.
Редовият шестцилиндров BMW M Performance двигател, е с работен обем 2 993 см3 и развива максимална мощност от 381 к.с. Това означава, че новият дизелов агрегат постига специфична мощност от 127,3 к.с. на литър работен обем. Не по-малко впечатляващ е и максималният въртящ момент от 740 Нм, който е на разположение още при 2 000 об/мин. Главна роля при тази оптимизация на мощността играе технологията M Performance TwinPower Turbo. За пръв път при двигател на BMW се използват три турбокомпресора.