Официалният представител на Ford за България - "Мото-Пфое", вече 19 години подкрепя археологическите проучвания на проф. Николай Овчаров в скалния град Перперикон. Това сътрудничество за поредна година допринася за разкриването на този значим исторически обект в Източните Родопи.

Перперикон, някога скрит в непристъпната гора, днес е един от най-важните културно-исторически обекти в България. Благодарение на усилията на проф. Овчаров и неговия екип, скалният град се превърна в истинско световно чудо, посещавано от стотици хиляди туристи всяка година. Това постижение не само популяризира нашето културно наследство, но и стимулира развитието на туризма в региона.

Петя Табакова, бранд мениджър на Ford връчи ключа за Ford Custom на проф. Николай Овчаров

Снимка: Мото-Пфое

С подкрепата на Ford Custom, проф. Овчаров и неговият екип продължават своята работа с увереност и ентусиазъм. "Мото-Пфое" ще продължи да стои зад тях и да подпомага всяка стъпка към разкриването на нови археологически чудеса. "Щастливи сме, че за 19-а поредна година заставаме зад мащабните археологически разкопки и сме благодарни, че българският Индиана Джоунс се доверява на автомобилите на Ford", сподели Петя Табакова, бранд мениджър на Ford в "Мото-Пфое" при връчването на ключа на новия Ford Custom.

"Мото-Пфое" подкрепя активно българското общество, допринасяйки за опазването на културното, историческо и природно богатство. За своята 32-годишна история, "Мото-Пфое" е помогнало с над 3 милиона лева на българските институции, програми за опазване на природата, насърчаване развитието на културата, стимулиране на образованието на деца в неравностойно положение и много други.