За деветнадесети пореден път най-престижният автомобилен форум в страната – включен в календара на OICA /Международната организация на автомобилните производители/, ще експонира новите тенденции в бранша на повечето водещи световни марки.
Марките, които ще се представят на изложението:
Автомобили: ALFA ROMEO, BRABUS, CADILLAC, CHEVROLET, CITROEN, DAIHATSU, FIAT, HONDA, HUMMER, KIA, LADA, LANCIA, LEXUS, MAZDA, MASERATI, MERCEDES-BENZ, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RENAULT, SEAT, SSANG YONG, SKODA, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA и други.
Мотори и скутери:
APRILIA, BOMBARDIER, HONDA, PEUGEOT,SUZUKI, YAMAHA и други. Организаторите на Автомобилен салон София - Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България /ААП/, съвместно с дългогодишните си партньори - Агенция Булгарреклама ЕООД и Експо Тим ООД са се постарали да да привлекат вниманието както на всички фенове на автомобилите, така и на много други таргет групи. Форматът на Автомобилното изложение по традиция отразява най-новите тенденции в развитието на автомобилната индустрия, но тази година ще бъде по-атрактивен - насочен към младежите, семействата с деца и активните хора от всички възрасти, които търсят забавления. За тази цел в зали 5 и 6 на Интер Експо Център ще бъдат обособени зони за атракции и състезания в следните тематики:
- Авточасти и аксесоари
- Кар аудио системи
- Tuning Show
- ATV и mountain bike
- Финансови организации и лизингови компании
- Auto Тravel за туристически агенции
- Демо зона и други
• За дамите, любителки на автомобилите, ще бъде изграден център за разкрасяване Beauty Zone Peugeot. В зоната ще бъде експониран автомобил Peugeot 207 CC - купе кабриолет. В него и около него ще се провеждат различни състезания и демонстрации. Посетителките ще могат всеки ден да докозват умениеята си за бързо гримиране пред огледалото за обратно виждане, специалист гримьор ще прави демонстрации на последните тенденции в модата на грима. Дамите ще могат да си тръгнат и с нова прическа, направена от стилист-фризьор или да се включат в различни други състезания.
• Всеки ден различни фирми за спортни и младежки облекла, очила и аксесоари ще правят ревюта и демонстрации сред посетителите на Автосалона в рамките на Авто мода.
• За деца до 16 години, придружени от родител, входът за изложението ще бъде безплатен. Най-малките посетители ще могат да се забавляват и играят в детския кът Funny Land, където ще бъдат разположени масички, столчета и играчки на Chicco. Там ще бъде паркиран и един семеен автомобил, в който татковците ще могат да се състезават за най-бързо демонтиране и изваждане на детското столче за кола на Recaro. За по-големите деца ще бъдат осигурени виртуални игри.
• Всички посетители ще могат да отдъхнат и да се ободрят докато разглеждат изложението в Авто кафето и Сладоледената къща на колела.
• За младежите, любители на екстремни изживявания, също за подготвени подходящи изненади и състезания с ATV. Особен жест към феновете на Автосалона е намалената цена на входните билети, която ще бъде 6 лева за възрастни и 3 лева за ученици над 16 години, за студенти и пенсионери.
Очевидно представянето на най-новите автомобили и разнообразните състезания, шоу програми и забавления, организирани в рамките на Автомобилен салон София 2009, ще го направят за пореден път едно изключително привлекателно място за посещение през това столично лято.