Германската компания Audi обяви, че до края на следващата година на пазара ще се появят над 20 нови модела. Начело ще бъде новото Audi A6 e-tron, което пристига през следващите месеци като напълно електрически модел, базиран на изцяло новата платформа Premium Platform Electric (PPE). Хардуерът на платформата е разработен съвместно с Porsche и вече е в основата на новото Audi Q6 e-tron и Porsche Macan. Новото Audi A6 e-tron ще се продава като седан и като комби.

През втората половина на 2024 година, Audi ще разкрие следващото поколение на моделите A5 и Q5. Тези модели ще са базирани на платформата Premium Platform Combustion (PPC), което ще бъде еволюция на съществуващата архитектура MLB на Volkswagen Group. Германската луксозна марка изобщо не споменава за A4 и това е, защото моделът A4, който познаваме днес, ще се превърне в A5, оставяйки място в гамата за бъдещ само електрически A4 e-tron. Audi не казва дали ще има друг седан в този сегмент с двигатели с вътрешно горене или дали A5 Sportback ще измести A4 Sedan.

Третото поколение на Audi Q5 ще дебютира през 2024 г. и точно като предстоящия A5, ще получи ново семейство от високоефективни двигатели с вътрешно горене с plug-in хибридна система. Това ще бъдат последните разработки на двигатели с вътрешно горене от Audi, тъй като марката възнамерява да пусне последните си автомобили с конвенционални задвижвания през 2026 г. Всеки нов модел след това ще бъде електрически, тъй като компанията иска да премине изцяло на ток до края на 2033 г.

До края на 2025 г. вероятно ще се появят наследникът на компактния кросоувър Audi Q3, обновеното Audi RS3 във версии хечбек и седан, Audi Q6 е-tron Sportback с извита линия на покрива, електрически наследник на флагмана Audi A8 и нов голям SUV Audi Q9. Моделите Audi A1 и Audi Q2 няма да имат наследници, тъй като компанията обяви, че те ще бъдат оттеглени в края на жизнения им цикъл. От производство ще бъдат спрени и най-вълнуващите спортни модели Audi TT и Audi R8.