Италианската марка Alfa Romeo приключи първата половина на 2023 годината с рекордни пазарни резултати. В световен мащаб продажбите на Alfa Romeo са се увеличили с 57% в сравнение с първата половина на 2022 г.

В Европа се отбелязва силен и стабилен растеж, като продажбите са се удвоили, а ръстът е над 100%. На водещите пазари се регистрира още по-голям ръст, като във Франция той е 123%, в Германия е 116%, а в родната Италия е 131%.

В региона на Близкия изток и Африка стабилният и последователен рекорден растеж продължава. Увеличението на продажбите от 173% потвърждава положителната тенденция от 2022 г. насам, като Турция се очерта като световен лидер по отношение на темповете на растеж и на обем на продажбите. Положителната тенденция продължава възходящо, като цифрите са се увеличили повече от 10 пъти.

Нагоре вървят важни пазари като Израел, където увеличението е с 40% и Обединените арабски емирства с ръст от 37%. Азиатският регион е стратегически за Alfa Romeo. Резултатите там от продажбите за първата половина на годината са стабилни и в съответствие с тези за същия период на 2022 г.

Забележителни са данните от Китай, където през май увеличението е с 94% в сравнение със същия месец на 2022 г. Отново в Китай търговският успех на Alfa Romeo Giulia е значителен, след като има ръст от 35% през първото полугодие.

Наскоро Alfa Romeo представи новите модели Giulia и Stelvio в Китай, а в Хонконг заработи първият дилър на марката.

Рязкото покачване на продажбите на Alfa Romeo за полугодието е продължение на рекордното първо тримесечие на 2023 година. Пазарните резултати потвърждават стабилния стратегически план на марката, който стъпва на принципи като цялостно качество на продуктите и услугите, последователност и стриктно следване на дългосрочните цели.

Отличното първо полугодие продължава възходящата тенденция от първото тримесечие и предвещава формирането на стабилен растеж, макар че 2023 г. се оказва сложна и изпълнена с променливи глобални събития.