Новото Alfa Romeo Milano ще бъде представено на света на събитие на 10 април в самото Милано, което ще бъде предавано на живо. Тестовете за разработката на модела напредват на тестовата писта "Балоко" на Alfa Romeo Milano, бъдещият спортен автомобил, планиран и проектиран от майсторския екип на Alfa Romeo Centro Stile. Под експертното ръководство на екипа от италиански инженери, които са изиграли важна роля в необикновени проекти на Alfa Romeo, като 4C, 8C, Giulia и Stelvio Quadrifoglio и Giulia GTA.

Новият модел Milano е кола, с която Alfa Romeo трябва да дебютира в света на електрически превозни средства и развитието му се усъвършенства. Стратегиите за развитие се координират от италианския екип от инженери на Alfa Romeo в полигона "Балоко", където тестовите пилоти намират идеалните условия да тестват на пистата изискванията и целите, поставени от динамичните инженери на Alfa Romeo, които отговарят за валидирането на проекта.

Снимка: Alfa Romeo

Под ръководството на експерта Доменико Баняско, отговорен за валидирането на динамичната същност на автомобила, Milano се настройва към изключителни цели, както винаги за всяко Alfa Romeo. Кариерата на Доменико Баняско включва разработването на няколко запомнящи се спортни модела на Alfa Romeo, като спортния 8C, бруталния 4C, легендарната Giulia GTA и много други.

Екипът е фокусиран върху спортната динамика, с целенасочени и специфични интервенции по окачването. Целта остава безпогрешната динамика на шофиране, базирана на директна и много прецизна геометрия на кормилното управление, за да се гарантира бързо завиване с високо ниво на сцепление. Начело на проекта е Стефано Череда, който отдавна е известно име в проектите на Alfa Romeo.

Снимка: Alfa Romeo

В челните редици на разработката на дизеловите двигатели на Giulia и Stelvio, Стефано Череда направи своя дебют в Alfa Romeo с проекта Giorgio, запомнен с поверителността, изисквана от талантливите инженери на Alfa Romeo, докато създаваха най-величествения проект за развитие през последните десетилетия. Преди гордо да поеме управлението на проекта в Милано, Стефано даде зелена светлина за разработването на двигателя на Tonale Plug-in Hybrid Q4 с мощност 280 к.с.

Техническото развитие на Alfa Romeo Milano се ръководи от Луиджи Доменикели, експертен италиански инженер, натоварен с интегрирането и валидирането на всички подсистеми на автомобила по отношение на производителност, издръжливост и комфорт. Амбициозните цели на дизайна са фокусирани върху гарантирането както на отличителното управление на пътя на Alfa Romeo, така и на водещата в класа ергономичност, базирана на отличен и усъвършенстван интерфейс човек-машина.