След квалификации, проведени на 10.06 на логистична база Transpress Божурище, 21 от 49 пилота се класираха за националния финал на най-голямото дрифт събитие тази година - Red Bull Car Park Drift.

На 24-ти юни от 17:00 часа любителите на моторни спортове ще станат свидетели на уникално дрифт шоу, случващо се на емблематична за столицата локация. Пистата ще бъде до НДК - отсечка между бул. Скобелев и бул. Патриарх Евтимий в София.

След представяне на 49 участника, Юсиф Басил (глобален маркетинг мениджър на Red Bull Car Park Drift) и Стефан Петров (професинален дрифт пилот) излъчиха 21 финалиста, които ще се състезават за националната титла на 24-ти юни в центъра на столицата.

Победителят ще има възможността да представи страната ни на глобалния финал в Доха, Катар през декември тази година.

Част от критериите, по които участниците се оценяват са изпълнение на форми, докосване на поставени обекти по трасето, преминаване през конуси, вдигане на пушек от гумите.

По време на квалификациите Ангел Каранйотов и Стилиан Тричков успяха да достигнат максималния брой от 160 точки за един рън, което ги нареди сред фаворитите за финала.

В топ 21 с много малка разлика са Стефан Цанков, Кристиан Атанасов и Вилиян Валентинов.

С равен брой от 147 точки са Християн Ангелов, Павлин Пенев и Стефан Зашев.

Red Bull Car Park Drift е събитие в областта на моторните спортове, което се фокусира върху изкуството на дрифта. Началото му е поставено в Ливан през 2008 г. и оттогава набира популярност в редица страни по света.

Събитието има за цел да покаже дрифт уменията на местни пилоти и да предостави платформа за състезание и демонстрация на таланта им.

След успеха си в Ливан, Red Bull Car Park Drift разширява обхвата си и излиза извън страните от Близкия изток, като достига до различни точки по света, включително Бразилия, Румъния, Южна Африка, Япония и много други.

През годините Red Bull Car Park Drift развива своя формат, за да направи състезанието по-вълнуващо и предизвикателно.

Red Bull Car Park Drift дава приоритет на безопасността и развитието на уменията. От участниците се изисква да спазват правилата за безопасност, включително използването на подходящи предпазни мерки и модификации на автомобилите. Състезанието насърчава водачите постоянно да усъвършенстват техниките си за дрифт, разширявайки границите на възможностите си.

Може да научите повече тук >>>