След почти четири десетилетия отсъствие, легендарният Ford Capri се завръща, вече в изцяло електрическа версия. Първите автомобили започват да достигат до клиенти из цяла Европа. Новите електрически спортни купета с четири врати Capri излязоха от производствения център на Ford за електрически превозни средства в Кьолн и се отправят към дилърите на марката. Новият Ford Capri е разработен, за да вкара свеж живот в света на електрическите превозни средства, възраждайки една култова класика.

Вижте как изглежда новото Capri  >>  >>  >>

Откакто електрическият спортен семеен автомобил беше представен през юли тази година, близо 200 000 потребители вече са конфигурирали своята мечтана версия на Capri чрез официалния сайт на Ford - www.ford.eu. Според данните на производителя, 24% от клиентите са избрали емблематичния жълт цвят Vivid, вдъхновен от класическия жълт цвят Daytona на оригиналното Capri, което го прави най-предпочитания сред шестте цветови опции.

Ford Capri от 70-те години на миналия век

Снимка: Тони Тончев

Всеки нов Ford Capri ще се предлага със стандартно луксозно оборудване, включително безключов достъп и стартиране, масаж на седалката за водача, отопляеми предни седалки и отопляем волан. Въпреки това, 55% от клиентите са избрали по-високия клас Capri Premium, който включва динамични матрични LED фарове, аудиосистема B&O с 10 високоговорителя, 20-инчови алуминиеви джанти и множество други екстри.

Снимка: Ford

В конфигуратора на компанията 59% от купувачите са предпочели задно задвижване от един електромотор с мощност 286 к.с. Благодарение на батерията с удължен пробег, новият Ford Capri може да измине до 627 км с едно зареждане - разстояние, което надхвърля маршрута от Кьолн до Лондон. Всички пътници в новото Capri ще се възползват от усъвършенствани системи за помощ на водача, използващи 12 ултразвукови сензора, пет камери и три радара.

Снимка: Ford

Интериорът включва впечатляващ 14,6-инчов подвижен сензорен екран и просторна 17-литрова конзола, идеална за съхранение на три бутилки от 1,5 литра и още дребни предмети. Багажното отделение предлага пространство с обем над 570 литра.

Новото електрическо Capri се произвежда в историческия завод на Ford в Кьолн, трансформиран в модерен център за електромобили, благодарение на инвестиция от 2 милиарда долара.

Снимка: Ford

"Новото изцяло електрическо Capri е автомобилът, който емблематичното спортно купе винаги е заслужавало да стане. Неговото завръщане си струваше чакането и сме изключително развълнувани, че новото поколение ще може да усети уникалния стил и смелост, които направиха Ford Capri икона на автомобилния свят", сподели Джон Уилямс, генерален мениджър на Ford Blue и Model-e в Европа.

Ексклузивната премиера на Ford Capri в България ще се състои на автосалона в София, където посетителите ще имат възможност първи да се докоснат до новото електрическо спортно купе.

Снимка: Ford