Производственият модел изглежда почти идентично с концепцията на Honda, която дебютира на автошоуто в Париж през миналата година.

Вижте снимки >>

Компактният кросоувър предлага най-добрия в класа си простор. Това се дължи на преместения под предните седалки резервоар и на "магическите" падащи седалки на Honda.

Обемът на багажника е 453 литра, а когато задните седалки бъдат спуснати полезният обем нараства до впечатляващите 1026 литра.

Интериорът на Honda HR-V е изграден от меки на допир висококачествени материали. Инфотейнмънт системата работи с Android 4.0.4, като базовият модел е с 5-инчов сензорен дисплей, а по-върховите разновидности са снабдени със 7-инчов екран.

Инфотейнмънт системата разполага и с навигация на Garmin, като множество приложения могат да бъдат изтеглени от Honda App Center. Освен това системата предлага свързване с Wi-Fi мрежи и MirrorLink.

Специално внимание е обърнато на системите подпомагащи водача - колата разполага с радарни сензори и две камери - за предно и задно виждане.
Благодарение на тях, автомобилът може да предупреждава за катастрофи или за смяна на лентата, а чрез своята Traffic Sign Recognition система колата може дори да разчита пътните знаци.

На европейския пазар двигателната гама на Honda HR-V ще включва 1.6-литров I-DTEC дизелов двигател със 120 к.с. и 1.5-литров I-VTEC бензинов агрегат със 130 к.с.

Като стандарт се предлага 6-скоростна механична трансмисия, но малкият кросоувър може да бъде оборудван и с безстепенна CVT скоростна кутия.