Предлагаме ви кратък списък с колите, които си заслужава да запомним.

Моделите са избрани от екипа на Дир.бг, а подреждането е по азбучен ред:

Audi TT - Купе или роудстър - новото TT със сигурност вълнува. Пленителен дизайн, задвижване на всички колела и 310 "коня" под капака - какво повече?

BMW i8 - Хибридна суперкола - това словосъчетание звучеше най-малкото странно, докато баварците не решиха да създадат i8. Хибридният суперавтомобил на BMW демонстрира технологии от бъдещето, а клиентският интерес е толкова голям, че на някои се налага да чакат по 18 месеца, за да получат своето мечтано BMW.

Citroen C4 Cactus - Компактният градски кросоувър на Citroen съчетава своята свежа и разчупена визия, с нисък разход и ниска цена. Да превърнеш предпазните елементи в моден аксесоар - само французин може да измисли такова нещо. Нямаше как този автомобил да не се превърне в хит.

Lamborghini Huracan - През тази година дебютира и наследникът на Gallardo, носещ съвсем заслужено своето ураганно наименование. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,2 секунди, а дизайнът на новото Lambo е уникален.

Opel Corsa - Новата Corsa показа своята усмихната предница и младежки вид на изложението в Париж. От Opel са запазили всички добродетели на градската кола, има и редица подобрения. Corsa се предлага с нов модерен 1.0-литров трицилиндров двигател и определено има шанс да се превърне в любимец на много фенове на компактните коли.

Mercedes S-Class Maybach -
Една легенда се завърна! Mercedes реши да възроди елитната лимузина, а новият Maybach обещава да бъде "Най-тихата кола в света" и да се изкачи на върха на луксозния сегмент.

Skoda Fabia - Новата Fabia бе избрана за "Кола на годината" в България за 2015 г. - неслучайно. Чехите са усъвършенствали своя компактен модел, който разчита на изпитаната формула - най-доброто от Volkswagen, изчистен дизайн и функционалност.

Toyota Mirai - Първият серийно произвеждан автомобил задвижван от водород е вече факт, а бъдещето, когато двигателят с вътрешно горене ще стане отживелица вече не изглежда толкова далечно.

Volkswagen Passat - Новият Passat веднага впечатлява със своите по-спортни линии и външен вид, който напомня на купе. Моделът за пръв път в историята си се предлага във вариант с хибридно задвижване. Качеството е на много високо ниво - Passat вече се доближава до премиум сегмента.

Volvo XC90 - Второто поколение на култовия шведски SUV зарадва феновете на сегмента и предложи традиционните за марката надеждност и сигурност в комбинация с неповторимо усещане за комфорт и простор. Вероятно и заради това първата партида от новото XC90 бе разграбена само за 47 часа.

Вижте снимки >>

Изминалата година ни зарадва с доста интересни автомобили и новини, а какво ще предложи новата 2015 ни предстои да разберем.