Във Франция създадоха слънчев път

Отсечка от първата в света магистрала, чието покритие е направено от специални панели със слънчеви батерии, беше открита в Западна Франция.

Обратно в новината

Коментари - Във Франция създадоха слънчев път | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1км Х 0.028км = 0.028км2 Или 1000м Х 28м = 28 000м2 28 000м2 = 0.028км2 Някой не е внимавал в час и сега се излага :-)

Навремето построиха специален път на другаря Живков, че да се прибира по-бързо до Банкя. Сега мисля дължим един нов слънчев път на нашето ''Слънце", че и той да се прибира бързичко у дома и да види кой му е "виснал на дуваря" .

Поздравления за правилния български език! Омръзна ми да слушам и чета за "соларния" път, "соларни" панели и батерии...

Методът с използването на стоп лентата за фотоволтаици, може да се приложи и на вече построени магистрали

Това не е коментар, решение на проблема с износването. По всички магистрали стоп лентата да се направи именно с такива панели, а лентите за движение остават нормални и въпроса с износването е се решава. По този начин площа за фотоволтаичните панели става ограничена само от финансова гледна точка.

При нас 5 милиона излиза километър магистрала с асфалт, а във Франция - с фотоволтаици! Или ни е скъп асфалта или у френско им са евтини слънчевите панели!

28 кв. км???? Може би участъкът е с дължина 28км? А, инак това е поредната "зелена" далавера. Нали овцете плащат задължително.

Чудноо,само,че бурките грам не ги интересува тоба!Искат да си имат булки на по 13 години да си се кладнят като луди,за какво им е на франсетата,трябват им ракети и джамиии само с фотоволтаици!

Какви диваци и цигани сме тук, бе!

"В експлоатация е пуснат един километър от трасето, върху който са поставени слънчеви батерии с обща площ 28 кв. км." Бойкооооо, ей тъй са праат пътища! Цели 28 км широки! Дирниците пак са се окъкали в превода. К`во остаа, ако тряя статия да напишат от нулата!?

28 декара или 28 кв.км. ....ми то няма голяма разлика само хиляда пъти ;)

28 метра X 1000 метра (1км) = 28 000 м2 28м пак е доста широк път, ама айде да не е 28км

Сега остава и да измислят как електромобилите да се зареждат в движение от същия път

и това го има като технология но е далече от комерсиалното приложение все още...

Боко да са фаща за френския и да почва магистралите наново.

И като се развали някой панел, к'во правим, спираме движението да го оправяме ли?

Свършиха покривите и стигнаха до пътищата. Ама за пътищата се харчат безотчетни държавни пари, докато собствениците на покривите искат ефективност и гледат внимателно истинските числа. Милиарди се харчат за псевдонаука и ТНТМ, а се чудим защо в значимите изследвания ЕС изостава на десетилетия!