”Плачевна” инспекция на чисто нова УАЗ-ка (видео)

Когато купувате нова кола, очаквате тя да бъде без ръжда, с добро уплътнение, без видими заварки и с добре сглобени елементи. Така ли ще бъде и с новата УАЗ-ка?

Обратно в новината

Коментари - ”Плачевна” инспекция на чисто нова УАЗ-ка (видео) | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Харошая машинка с тенекиена кабинка ,ври и кипи но лагери не топи ,автамату нет ама манивели пет. Че какво не и харесвате,много си е готина.

Тая уазка ,няма нищо общо с едновремешната. Така че не ги сравнявайте, с тая може и да не потеглиш изобщо.

интересно как българина плюе това и онова за неща, които сам не произвежда, за да се сравни първо със себе си?! Уаз-ката си е такава, каквато е, на който не му харесва да си купува каквото иска. Само дето май няма много алтернативи за возило - хем голямо като бус, хем 4х4 с много висока проходимост, хем 12-15 хил.

Само дето повечето скрити дефекти затова така се наричат - излизат след като вече си дал парите. А пари - вярвай ми - никой не връща. И такива ядове сме брали с чисто нова Нива - бедна ти е фантазията. То не бяха карбуратори (2004г.), то не бяха блокирали скорости, прекъснати кабели. За комфорт и разход не говорим - все пак тая кола не я взимаш да я караш само по черни пътища и като излезе на асфалт да я зарежеш. Искаш като тръгнеш с нея ПО РАБОТА да те изкара от начало до край... без да те боли после кръста и да търсиш кой да те тегли по пущинаците. Толкова си могат руснаците. Дано Рено ги оправят малко.

Танки грязи не боятся! УАЗките се използват там, където изобщо не е от значение в какъв цвят и как е боядисана колата (това дори не е кола, а танк).

Това е руското качество, руснаци и технологии са две различни неща. Добре, че плениха германци от Пенемунде, за да им направят ракетите. Срамота не, че колата еевтина, а качеството на работата.

Абе нали е боядисана... кво ся! Това е УАЗ. При УАЗ-а принципа винаги е бил "Работи ли не го пипай". :)

Пак тъпи статии. За всеки пътник си има влак. Като не ти върши работа и не харесваш нещо просто го отмини.

Така е - за всеки влак си има пътници. Като се замисли човек колко хора се качват на влакчето на ужасите...

Тази машина струва 12-15 000 лева в зависимост от спецификацията и се използва за тежки терени с непретенциозна поддръжка (с тел, чук и клещи да може да се ремонтира на място). Не предлага никакъв лукс, а от комфортна гледна точка се радвате, че има парно. НО - тази машина няма спиране. Навремето я гледах на Пампорово при затрупан от свлачище път как пълна с щайги хляб излази по 40 градуса наклон до горната серпентина на пътя. Аз лично не вярвах, че може да го направи, още повече, че земята беше подгизнала от дъжда.

А колко струва - това е съществен въпрос.

Ами за 300 000 км колкото е живота на една кола със сигурност ще излезе по-скъпо от джип среден клас. Опс.... Уазката ще се разпадне доста преди да навърти толкова км.

Досега не съм видял джип да минава по най-затънтените местенца из Балкана! А това чудо съм го виждал на кво е способно и вярвай ми, теглеше закъсалите прехвалени джипове:) Никога няма да забравя един хижар - "Казах му на тоя с черокито да не минава от там, сега трябва да се обадя на горския да го изтегли" :)

Това е уникално за 21 век серийно производство. Може би е правено в пещерата...Преди 40 години се разказваха вицове за руското автомобилостроене как един западняк срещнал българин, а той се возел в москвич и просто го пипитал: "Извинете сам ли си я правихте тази кола, доста приемливо изглежда за домашно производство..." Този клип ни връща в пещерната ера...Жалка работа...

Tези уазки са проектирани и произведени още през Втората световна война за превоз на труповете на загиналите от фронтовата линия!

Сделано в Росии/СССР Руснаците се раждат с две леви ръце и с мозък колкото орех.

Кокосов. За разлика от твоя, Пичушко.

Нали сега е модерно да изглежда "Винтидж"

Ами тя УАЗ-ката се взима за в гората, не да се разхождаш по жълтите павета. Никой не търси в УАЗ-ката лукс, качество на интериора, безшумност и др. екстри. Всеки я взима, защото е доказан в годините високопроходим автомобил, непретенциозен откъм поддръжка. Наздраве за УАЗ-ките и за много години!

И за ръждата!

В казармата им викахме "катафалки", като я думнат с РПГ-то, да не съжаляваш.

Карам " Садцуки китара"! Рибохватствам и ловствам! Няма по- надеждна джипара! Пробвах да се кача на комина на ТЕЦ- София- само до половината можа!!!! А, ако човекът в колата е разумен, няма нужда от високопроходим автомобил! Сега със " Субару Легаси" посещавам всичко, до което съм достигнал с джип! А мой приятел прави това с " Пунто" на тампони!!! Замислям се: Има ли смисъл от джип, който ти трябва веднъж в годината или да компенсира глупостта ти?

Същото беше и с Москвичите. Пияниците забравяха празни бутилки във вътрешността на вратите. И сглобките бяха все едно дете си е играло. Просто мужиците толкова си могат. Не, че ние сме по-добри. Можещите хора не са нито в Русия, нито тук. Само, че тук е пълно с руски подлоги...чиито близки са на Запад, типично за комунистическото мислене...Едно мислиш, друго говориш, а съвсем трето правиш.......

БГ, човече, казвам какво казват хората с опит по темата, пък на теб нещо ти "звучи" и мислиш, че на мен ми "звучи". И правописа не знаеш... Изобщо... айде, весели празници и да намалиш тревата след НГ.

Колйо, Аврора още ти звучи в ушите. Руска подлога.

Руснаците са под голям натиск повече от век. Първо, комунизъм, ВСВ, после ги емнаха американците с трилионния си бюджет за въоръжаване, който крадат и с гАза си от по света и у нас, а с краденото купуват мозъци от по света и у нас, включително от Русия. И после са голямата работа в очите на идиотите. От Ирак крадоха злато с танкери. В Украйна първата им работа беше да отнесат златния резерв със самолети. Афганистан, с мака. Либия, Сирия, сега... За нефта не говорим. Не са спряли.

Да, така е. А оня мармот още завива шоколад в станиол

И корабчета плуват...

Наши военни по мисии и учения, които са имали възможност за сравнение, казват, че уазката е много по-проходима от хамърите, като е по-малко надеждна, обаче. Същите наблюдения имат и в ловни стопанства - уазката тегли закъсали тойоти, нисани, мерцедеси и прочие "джипове".

Аз съм завършил механотехникум и мога да ви уверя, че в първи курс заварявахме далеч по-добре от тия "професионалисти. Ако на другаря Бонкин (учителя по заваряване) някой му покажеше такова нещо, бая електроди по главата би отнесъл. Това тук е недопустимо и срамно.

....не прятел това е реалноста за дамадяните..!!!!

Преди десетина години си купих ат Държавния резерв линейка Уаз. Беше в доста добро състояние, върши ми работа и до днес. Не знам как стои въпроса с по-новите. Възможно е качеството да е влошено. В нашия труднодостъпен зимно време район само линейка Уаз спасява тежко болните.

Всичко друго видях, само ръждата ми се загуби. Сигурно защото те е HD

Za poslednite 40 godini nishto ne se e promenilo. Tova e ruskia vazhod.

Тази новина е като виц, да ви е честита новата идваща 2015 :) П.С. Това ви чака ако влезема в Евразия !!!!!

За толкова пари , толкова работа! Работата е по принуда за тези хора, няма причина да се стараят.

Това е - най-вероятно, поръчкова "хибридна" плювня. Карал съм от 1976 до 1998 година съветски ЗАЗ 968А, по път и без път, по горски пътища из планините - без никакви проблеми. Никога не е прегрял двигателят, но и аз му внимавах - въздушно охлаждане. На 70 хиляди смених скапано текстолитово зъбно на разпределителния вал (ресурс по документация - 70 хиляди), на 100 хиляди направих основен ремонт на двигателя (смениха само буталните пръстени и диск на съединителя), на 118 хиляди един хубавец с Волво (яка броня!) го нацепил на паркинга и изчезнал, за ремонт, тенекии и боя ми поискаха майка си и баща си и ме отказаха от него. Два пъти съм сменял прагове - лошо антикорозионно покритие. Само веднъж ме върна от път - заради текстолитовото зъбно колело. Доволен съм от машината, много хубави спомени с нея. Според мене и за уазките може да се каже нещо подобно - ако не си "мотивиран" да оплюеш.

КАЧЕСТВОТО ЯСНО,ПИЯНИ СА БИЛИ,И ЛОШ КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО ! НО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ ТОВА Е КОЛА ОТ 50ТЕ ИЛИ ш0ТЕ ГОДИНИ.АКО ВЗЕМЕМ ЗАПАДЕН АВТОМОБИЛ ОТ ТОГАВА,ЕДВА ЛИ ЩЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКЪВ ЛУКС.А ТОЯ РУСКИ ТРОШЛЯК СИ ИМА И ДОСТОЙНСТВА,ВИСОК Е,И ИМА ДОБРА ПРОХОДИМОСТ,ВСЕ ПАК Е ПРАВЕН КАТО ВОЕННА МАШИНА,НЯМА КАК ДА Е С ПЛЮШ,КОЖИ И ДР.

Типично за руснаците. От първия автомобил Фиат прекръстен на Жигули до последната ВАЗ 2107 не правят усилия да изработят нов модел, а само правят модификации. И след Самара почти до наши дни е същото. Още при самото производство всичко е морално остаряло.

Качеството си има цена! Не ме разбирайте погрешно Уазката си е смотана барака на колела. Тука съмнение няма!Но една от най-добрите възможни бараки на колела за цената си. Една такава нова Уазка струва 10-12 хиляди. Да, макар да е в сходен клас не може да се сравни Примерно един Ситроен Пикасо, WV Тауран или Тойота Корола Версо по-интериорно решение и качество на изработка. Но все пак дайте да ги сравним по цена Пикасото C4 почва от 42 хиляди, Таурана от 40, а Королата от 36. Нека тия трите компании да направят коли за 3-4 пъти по-малко пари да ги видим на какво ще приличат. Едно мога да ви гарантирам! След 20-30 години Ситроена, WV и Тойотата одавна ще сте ги предали за скрап, а Уазката ще върви като нова. Е ако това въобще е от значение за някой.

зверски си зле брат... 1во за какво се оправдаваш- да не си я правил ти? 2ро Нищо не казваш за труда... това дете на 3 години ще го направи същото- какво общо има това с цената да не са го правили деца или маймуни? 3то Това е не само морално остаряло то е морално Умряло- глупостите ти че това ще се движи след 30г. а Тойтата не, просто са невероятни. 4то - за разхода да кажеш нещо? Направо си титан на глупоста човек.

да допълня- ако бяха толкова хубави и здрави и евтини цял свят щеше да е пълен с тях. Истината е че хората дето могат да си купят тойоти мерцедеси фолксвагени и тн. не им е проблем да си купят и такава... само че не си купуват :) познай защо от 3 пъти. Или ти си най-умния и караш точно такава. :)

последно предлагаш човек да си я купи понеже е много евтина или понеже е много качествена. Ако си виждал 10-12000лв на куп, никога няма да ги дадеш за този боклук. По добре едно мицубиши делика Л400 на старо отколкото този боклук нов.

30г карах такава кола-никьде не ме е оставила на пьтя

Дядо,карал си цял живот каруца и дано си хранил конете:))))

Я ни просвети и кажи какво е другото, което виждаш като негова противоположност. щото то вече изчерпи своя потенциал. Западната циилизация е в залез. Тарамбуките, които г-жа Меркел вниушава, че ще освежат западащата западна потентност м, не са решението. Човешкото битие е циклично и сегашният надигащ се цикъл е с дестинация Русия. Разните медийни полюции нямат нищо общо с него.

На теб памперс отдавна ти е спрял и цикъла и мозъчната дейност и е най-добре да отидеш и да нахраниш коня,че друго не си и помирисвал:))))

Приятелю , :):);)....я кажи и още нещо за "загниващия капитализъм", че от доста време - така не са ме разсмивали!

Преди години работех на бензиностанция, която бе съвсем близо до Лада България в София. При нас идваха за първо зареждане т.н. автомобили с марката Лада. Виждаш я нова кола, а уплътненията стърчат от вратите, ако не са те можеш да вкараш пръста си в автомобила, а уж актуалните модели. Качеството на руското производство е ужасно и това го казват самите руснаци. Не у нас, а в Русия е измислено: по-страшно от руския танк е пияния му екипаж. Руснаците са много изстрадал народ - царистите, а след това и червената чума ги тормози от столетия. Там има огромна разлика между масите и елитите, много по-голяма от колкото в САЩ или в по-добрата част на ЕС. Руснаците пият, от отчаяние най-вече. Пътищата им са ужасни, гони ги мафия, крадците, милицията, всевъзможни държавни чиновници ... После отиват отчаяни и пияни на работа - какво да направят? Читави заларки или каквото и да било от хора с подобна мотивация? Тъжно ми е за тях. Дори у нас качеството е много, много по-високо.

Няма да споря за нищо, но като изключим първия абзац останалото какво общо има с Уазката.

Човек се познава по отношението му към работата, по това как работи и изпълнява ежедневните си задължения. Тъкмо това е проблемът с широката руска душа, на която и убягва материалното съвършенство... но може би в един метафизичен смисъл я издига над онези, които постигат това съвършенство: на пример азиатските тигри.

Това е доста нов модел - само на55 години. Каквато страната - такива и колите. Просто не се намесил др. Путин - един декрет и всички големи производители на "оф-роуд" коли ще фалират...

Да живее др. Путин! Ура.........

знае ли някои цената на това "творение" и дали покрива нормите на европеиската общност за продажба в европа ?

Ама тва не е миниван.Идеално си е сглобена предназначението и е да кара ловци с калните ботуши по блатата или разни военни с мърлявите кубинки, с такива возила извозват мъртви тела на хора и животни,разни счупени оръжия и подобни боклуци от бойното поле.Мисля,че за тази цел е напълно приемлива,вратите се затварят има солидни гумени уплатнения,степенката отзад работи.Не,че изпадам в русофилия но те и германците са се смеели истерично на заварките на Т34 както и на катюшите колко примитивно са направени в сравнение с тяхната артилерия или самолетите на руснаците ама кво стана сами видяхте... Най-вероятно тая талига ще оцелее дълги години след като повечето от съвременните миниванове,джипове "сувове" "емпевета" и прочие четириколесни произведения с по 100 двигателя само един от които е ДВГ отидат за скрап.Което не значи,че бих си я купил освен ако няма да я ползвам по предназначение.

Най показателна е първата половина на последното ти изречение. Всичко друго е Бла бла бла. Айде със здраве!

Ами тая Уаз-ка сигурно са я произвеждали същите тея млади хора, които сега се присмиват на собствените си усилия на работното място. Ако качеството не им харесва за цената, то имат избор и могат да си купят и Мерцедес. Така или иначе съдбата на автомобилопроизводството им е в ТЕХНИТЕ ръце. Както са си г опроизвели, така и ще си го ползват.

Ам'че то всичко е в "техните ръце", ама не го правят.

Нищо ново,питайте колко нови Лади Нива са имали същото състояние като нови..А относно промитите мозъци Русофили като не можете нещо да напишите не пишете относно правописа на статията.Факт е че ако Русия нямат ресурси нищо няма да става от тях

А бе тая кола "хубава ли е или е руска?"

Я каква яка УАЗка. Електроди били стърчали... Ми ко да стърчи. Ако беше Хамър- страпони. Тука електроди!

Sm3hurk0

едва ли биха те разбрали..... :))))))

link

но тази машина не е за украшение. Знаете ли какво ще се случи на едно ауди. бмв, мерцедес итн украшения при един сблъсък с тази маса? Ще ги разбие и ще бъде само с драскотини. Тази машина не е украшение! Стига приземки!

Щото ако заварките бяха както трябва, нямаше да е така здрава нали.

Знам защото съм го виждал. И то в любимата ти Русия. Резултата ще е пълна с мъртъвци ужаска. Да вярно няма да се смачка много, но оцеляване на возещите се в този гюм при сблъсък с 60км/ч няма. Докато при една нормална кола била тя ауди или каквато и да хванете производство 2015г при сблъсък с 60км/ч ще се намачка, но хората ще са живи и здрави, най много да имат тук там натъртвания и одрасквания.

Баце, ти май скоро не си чел статистика от нашия Кат - при БМВ няма лабаво - един удар и колата и задмоторното са при девиците