Обвиниха "Мистър Бийн" за слабите продажби на електромобили във Великобритания

Мозъчният тръст Green Alliance заяви, че Роуън Аткинсън уврежда имиджа на по-екологичните коли

Обратно в новината

Коментари - Обвиниха "Мистър Бийн" за слабите продажби на електромобили във Великобритания | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По абсурдни обвинения не бях чувал

Самия факт,че баровците карат Ролс Ройс...Бентли...Бугати...Астън Мартин...Всички над Милион долара...Не и електрически Недоразумения...

баровци карат ДВГ. Аз пък лично познавам баровци точно с електрически “недоразумения”! Но Аткинсън е прав за всичко! И за срока на експлоатация, и за надеждността, и за вредните емисии.

Пича си движи "правилно" Главата,кефи ме

Го бях написал и аз като коментар някъде.ЕЛЕКТРИЧКИТЕ ЦАПАТ ПОВЕЧЕ,ВСИЧКО Е БИЗНЕС ИНТЕРЕСИ!!

А случайно някои да говори за камионите. А за багерите които копаят кобалт и лотой о горят по сто литра дизел на час. Или това е в Африка и там може. Електомобилите в настоящия момент са по мръсни по скъпи и по ненадежни от една нормална кола. Но след като успяха да излъжат целия свят а измислена пандемиято какво остава за някакъв си двг

Светът заприлича на детска градина. Който не слуша, еле па да оспорва думите на другарката - наказан в ъгъла. Тепърва ще ни учат те как и какво да мислим и какво и къде да говорим. Абе я вадете тракторите и камионите и да си поиграем на Смачкан политик!

За Браун газ чували ли сте? Но няма да го допуснат защото как да ти вземат пари ако караш колата си с вода

Това ненормално замърсяване с дизели и бензинки трябва да се спре един път завинаги. Независимо на каква цена. Иначе ще станем като риби в лайнян аквариум. Ще си ядем и дишаме собствените пръдни. Друга Земя няма и друга подходяща атмосфера нямаме. Така ще пълен стоп ма свигатяля с вътрешно горене. Да върви в историята където му е мястото.

Давай с колело. Дървено. Хем по-здравословно. Хем по-чисто.

Сега остава и на Джеръми Кларксън да се опитат да затворят устата по темата. Че и той какъвто е чешит...

Абе умници, колко неекологичен е електромобилът в града, където най-често се тровим с изгорял дизел и бензин? Големи еколози станахте, разбирачи такива. Когато сутрин пред детската градина спрат 5 дизела и бръмчат на място, неможе да се диша, а отровата я гълтат невръстните ни деца!

Нормално, тва неговото мнение изобщо не е либерастко, зелено и антиевропейско...

Е, но пък на времето неимоверно подобри имиджа и продажбите на Мини Купър, така че всичко е точно ;)

В средновековието по същия начин са заклеймявали различно мислещите като вещери и вещици, пратеници на сатаната и т.н. "И все пак тя се върти..."

Според мен никакви изказвания не могат да навредят, ако продуктът наистина е качествен и евтин. Да ги направят по 10 хиляди парчето и по 1500 км пробег и гаранция, че народът ще забрави всякакви бензини и дизели. Но докато Мъск иска да стане трилионер, ще е доста по-трудно.

Но сега всички чакат интервюто му от Тъкър.

той не е бил прост, Мистър Бийн...

За производството на тока, колко въглероден диоксид се отделя? За акумулаторите от разни отрови, колко се замърсява околната среда? За това че живота им е по-малък, за производството на повече коли, колко се замърсява околната среда?

His failure to admit не означава "неуспехът му да признае" , а се превежда като "непризнаването от негова страна"=

Къде отиде свободата на словото? Има свобода да прави политически коректни изказвания, в обратния случай го привикват.

Тоя ВЕЛИК артист им казва истината. Пълна ала-бала са електрическите автомобили. Само докато бъдат произведени вече са замърсили повече отколкото бензиновите през целия си жизнен цикъл.

Може и да е прав Бийн, но големите концерни са приели вече програми за спиране на колите с двг! Преоборудваха се за милиарди сумати заводи и се закриха други! Еко нормите и законите се променят масово към забрана на старите коли! Връщането назад ще е трудно, но да са мислили! Явно ще трябва да се премине през такъв "електрически" период. Лошото е , че накрая плащаме ние!

Не трябва да се допуска еко активисти и зелени организации да командват света! И в Бг такива направиха маса бели!

Произвеждат се москвичи... Майтап!

Туй фашизмът за нищо го нямат някои тука! С него лягат, с него стават! За всичко им е виновен и всеки, който не мисли като тях е фашист! Айде отпуснете се малко и прочетете за какво става дума, но избягвайте руски източници!

Аз има един приятел ( не знам имам ли го още) дето преди 6 месеца си купи такова ново БМВ от магазина. Казвах му да не го прави, ама той ми се смя, че "гроздето било кисело" и така говоря, защото "не мога да си го позволя" . След 2-3 месеца разбра, че съм бил прав и изглежда озлобя от това и май аз станах виновен, че колата е бъгава.

Истината е, че ти си виновен, защото имаш такива идиоти за приятели!

Типични фашисти!

Добър ден, сватя! Западните фашаго-комунисти по нищо не се различават от източните такива.

Това е нагледен пример за това колко ЦЕНЗУРАН, ФАШИЗИРАН И ТЕСНОГРЪД е тъй наречения "западен" свят ! Тези поборници за дИмокрация търсят сметка и подлагат на гонения всеки човек, дръзнал да изрази друго мнение, освен това на мейнстийма, на Давозци, на посрания "златен милярд". Дори да е сбъркал в даден случай (В ТОЗИ НЕ Е СБЪРКАЛ), то на него, човек радвал милиони зрители и хора по Света, може да му се прости - той просто изразява свое мнение ! В случая се оказва, че мнението е и компетнтно и вярно ! ЗАПАДНИЯТ СВЯТ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 10-15 ГОДИНИ ОТРИЧА ПРАВОТО НА ХОРАТА ДА МИСЛЯТ И ДА ГОВОРЯТ !

"неуспехът му да признае..." Той и Джордано Бруно така не успял да си признае "греховете". Но бил прав, всъщност.

"Бийн" им пречел, защото казал истината. Ако тия коли бяха стока каквото и да казва хората щяха да са доволни и да ги купуват. А сега нека да си мълчи, че да има и други прекарани. Ама не е нужно да слушаш какво Аткинсън казва, достатъчно е да прочетеш по форумите какво хиляди други прецакани казват. Поредната измама след Ковид.

Колкото и да се дуят разни еко активисти, електромобилите не са опция за замяна на колите с ДВГ. Все още те са в графа "скъпа играчка". А ако изобщо станат масови ще отворят огромен пробелм с потреблението на ток (представете си, до всяка паркирана сега кола прокаран кабел за зарядна станция ...). Но пък нали е модерно да се дуем кое колко било еко ...

Електрокарите утекоха в канала. Всички големи американски и японски прозиводители спрях прозиводството им, защоти имат много непродадени електрокари. Немските още се напъват, но и те взеха да гълтат вода.

Автомобилите са 90% ненужно вредно замъърсяване, защото 90% от автомобилите не са ни необходими. Това означава че 10% от автомобилите могат да покрият нуждите ни на 100%, Записвайте се за канала ми в телеграм "https://t.me/pprazum за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни, въпреки усилията на ЕС и САЩ. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога

Палячо, за какво равенство и липса на омраза говориш? "... Аз за разлика от дебилите в ЕС ...." Тиси си лицемер или просто кръгъл идиот.

Наебал е гъзовете на целия им "мозъчен" тръст!!!

На калпавият х.й вълната му пречи.

От една страна да използваш 20 годишна кола е екологично за планетата, но изобщо не е екологично за града, в който се кара колата. Защото като изляза на разходка не дишам газовете на електромобилите, а не 20 годишните стари дизелови печки, които изхвърлят вскякви цветове дим във въздуха (според това от къде са крали нафтата). И макар да изглежда твърде егоистично, предпочима да мога да побягам за здраве на някоя алея като около мен се движдат електромобили, от колкото да се задъхвам от газовете на старите дизели по улиците...Монетата има винаги 2 страни.

Това че електромибила е произведен далече от алеята, на която ще бягаш, не променя факта, че за производството се отделя повече въглероден диоксид. Някъде дугаде по света замърсяването е в пъти по-голямо.

Карах 22-годишен 2-литров бензин, който по каталог гореше 10.5L/100km градско. Реалният разход беше между 11 и 13 - според сезона, трафика, разстоянието ... Сега съм със съвременен бензин 1.5, с градски разход 8/100 по каталог, евро 6, изключване на цилиндри и т.н. Реално 8/100 е постижимо в града, но ако карам между 2 и 5 сутринта (т.е. без трафик), ако разстоянието е достатъчно дълго да загрее колата и да я покарам загрята. В действителност при обичайни условия гори между 10 и 11.5. А ако я ползвам само да ходя от работа до вкъщи и обратно (т.е. без отклонения, за да возя жени, деца, пазаруване) през зимата - тогава направо мята 13-13.5. За 6km - толкоз, а градския транспорт не е вариант - две смени и час и половина, пеша ще стигна по-бързо. Според мен - разликата в разхода не е колосална. А ми е трудно да повярвам, че от две коли с почти еднакви тегла, мощност, въртящ момент, новата успява по чудодеен начин да си изяде л@..ната, за да не ги прати в атмосферата. Отделен въпрос е, че старата ми кола беше с по-качествени материали (поне в интериора), мнооого по-малко пластмаса в двигателния отсек, очевидно огромен ресурс на двигателя. За новата не бих и посмял да мисля, че ще изкара повече от 10-12 ... и то при шофиране от 10-12000 на година. Само за справка - на старата нито веднъж не се наложи скъп ремонт, за 300 000 дори спирачните апарати не се наложи да ремонтирам. При новата, още с втората смяна на накладки се оказа, че един апарат задържа и е за ремонт ... разбира се и двата - ремонтират се симетрично. Кое е по-екологично - времето ще покаже, но засега след 3 години съвременност на колела - аз съм скептичен.

Старите коли , ако се поддържат не са толкова замърсяващи! Щото тази пушеща печка не е излязла така от завода!

Свобода на словото - ко да прайш! А сега по-сериозно! Аткинсън е прав, като казва, че и електрическите автомобили са големи замърсители. Какво мислите, че се отделя при производството на батерии, да не говорим след употребата им какво се случва.

Добро утро, да не говорим производството на самите батерии колко е мръсно...

Актьорът е завършил електротехника и електронно инженерство и същевременно не ги разбира нещата, Грета по ги разбира :)

Може да е смешен но не е смешник.

ей браво на Мистър Бийн, бръкна им в джендърските дупенца с тея изказвания, само не разбирам защо пък ще го "привикват" някъде си да давал обясниение за нещо си? и ние си мислехме, че живеем в демокрация и свобода на словото ама май май излезе "от трън та на глог"

Тея бетер фашистите бре! Що не вземат да направят няколко концлагера? И който се изказва против повелята на Партията - на сапун!

Вече да те е страх да си кажеш мнението. А уж демокрация и свобода на словото. Свобода, свобода ама на, привикали го лордовете.

Търсят под вола теле. Единствената причина е, че цените им са надути стократно. Като паднат, ке си купим и ние.