Кои са най-добрите 4х4 системи?

Руското автомобилно издание "За рульом" е извършило собствени тестове, за да провери кои са най-добрите и способни 4х4 системи на пазара.

Обратно в новината

Коментари - Кои са най-добрите 4х4 системи? | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората са направили реални тестове, а Ганьо си знае субаро...попаро

а6 олроуд куатро и всички останали...стига с това субару, хубаво е, но пионерите са ауди. А най добрия офроудър мерцедес Г въобще не присъства в класацията...

Пионера си е Субару, а Ауди взаимстват системата около 10 години по-късно - ограмоти се!

Фолксваген имат 4х4 още от времето на войната..Субару е основано 1953...Ако тръгнем да гледаме хронологично, руската ГАЗ прави за цивилна употреба 4х4 още през 30-те...Даймлер Бенц има 4х4 автомобил още 1907...Първата електрическа кола въобще - Порше от 1899 е със задвижване на 4-те колела......Всеки леко грамотен знае че първия истински масово произведеждан автомобил 4х4 и също първия с перманентно 4х4 е ауди куатро от 1980, съответно и доминацията в група б през 80-те ...Така че не ми "умней" и не ми давай за пример Субару Леоне (демек Фуджи) от 1972, ами изкарай някой лев и се "ограмотявай" на други, по-малко просташки теми от леки коли ;)

Не знам за полигона , на на път при зимни условия нито едно 4х4 не се дори и доближава до Субару. Тази кола , както върви на сухо , така и на сняг . Имаше на времето една реклама , че само Субару ви дава втори шанс за живот. Но за всеки влак си има пътници.

да, има си - като нямаш пари за ауди, си купуваш субару ;д

Тойота Тундра, е не може всичи да си купим Волво 6 x6. Туарегът е добър умерено, Лендкрузъра също е добър, абе къде са американските джипове?

Защо не тестван истинския Toyota Land Cruiser?

Бати скапаните баварци

КИА е доста добра за парите си.

Ето я и истинската класация 1- Subaru -всички модели 2-всички останали - всеки да си ги подрежда , както си желае .

Субаруто(японско име на съзвездие) е много хубаво, ако е по високо вдигнато и не опре на корем, защото след това трябва УАЗ за излизане от ситуацията!!

Мисля, че проведения тест има смисъл при шофиране по нормални пътища отчитайки движение без блокиран диференциал с разни системи за оптимизиране на задвижването и евентуално частично преминаване над участъци с рязко влошено сцепление. При газене на дълбок сняг, кал и подобни ситуации мисля, че единственото решение за придвижване е 4х4 с блокаж на диференцияла при което този тест губи всякаква валидност и тогава единствено има значение грайфера на гумите.

Виждал съм някои от тези коли, когато ходя на лов. По разбираеми причини същите ги карат само до края на асфалта. От там нататък е само Лада Нива и Уаз.

Аз пък съм виждал.А сега няма ли да напишеш оная история с чужденците ловци къде са закъсали и ги е вадила УАЗ ка или НиВа.Мноого интересна история "случвала" се по всички краища на България и е "видяна "от хиляди.Стига с лафове от ама то за типа паркетни 4Х4.Това че руснаците не могат да правят лукс и качество не означава че само дарнголниците вървят през неравни терени.Хората са го направили теста и то Руси..да ви кажа честно вярвам на професионалисти а не на Лаладжии от пазара.

Мерцедеса не е авсрийската версия на Щаер така че е пълан боклук

Най-якият джип се казва LAND ROVER DEFENDER! Жалко, че го спряха от производство...

Ташаци на рояци! Не знам на колко почиствещи препарата са били тъпите руснаци, но най-добрата система 4х4 е на Тойота - справка Ислямска дължава

Въпреки, че е на 23 позиция по проходимост Лада Нива ще скъса задниците на всички останали паркетници!

руски четки на немски кошери ..( с изключение на мерцала)

Мерцедеса не е авсрийската версия на Щаер така че е пълан боклук

Тая класация е предимно от паркетници и не трябва да и се обръща внимание.

палячовци, карайте си 20 годишните голфове и да не ви знаят много устите!

Ха ти да не караш нова Лада.Както винаги поредното доказателство Русофила е по Руснак и от Руснака.

инфинити каде е

Тая класация е пълен таш..к. Два бавареца пред единственото Ауди...и един Туарег пред Ландкрузера. Разни дачии и кияци....смех.

Как може....ПредТели.

Един вид, стига са хвалили Нивата.

Както казват руснаците, всичко родно е негодно. Лада е на 2з-та позиция. То затова и класацията е със странните 2ч модела - хем да я има ладата, хем да не е последна :) Смешници :)