Автомобилът е изцяло електрически - задвижва се от електромотор, като за момента за техническите данни на машината не се споменава нищо. Аеродинамичният дизайн с отличителни фарове и врати е дело на немците, а китайците от BYD са отговаряли за електрическото задвижване и акумулаторите.
Вижте снимки
В момента прототипът е подложен на тестове, като серийната версия се очаква на китайския пазар през 2013 г.

Китайските лидери стигат до заключението, че е много по-трудно, отколкото са се надявали, да създадат най-добрия в света електрически автомобил, информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
През 2009 година те обявиха смели планове да извлекат полза от търсенето на екологични коли, като направят Китай глобална сила в производството на електрически автомобили. Обещаха милиарди долари за изследвания и поискаха годишни продажби от 500 000 коли до 2015 година, припомня АП.
Днес Пекин свива амбициите си, възпрян от технологични препятствия и липсата на интерес от купувачите. На технолозите тепърва им предстои да постигнат пробиви и ще бъде цял късмет тази година да бъдат продадени 2000 автомобила, предимно таксита. Правителството застрахова залозите си, като разшири официалните цели на сектора, включвайки по-чисти бензинови двигатели.