Автомобилният гигант Volkswagen обяви, че започва серийното производство на новия електрически седан ID.7 в завода си в град Емден в североизточната част на Германия, предаде германската информационна агенция ДПА, цитирана от БТА.

"С новия ID.7 достигаме следващото равнище на електрическата мобилност", заяви Томас Шефер, главен изпълнителен директор на Volkswagen в началото на производството на ID.7 в завода в Емден.

Официалният старт на производството на новия изцяло електрически модел на Volkswagen беше символично отбелязан в присъствието на ръководители на компанията. Сред гостите на церемонията беше и министър-председателят на Долна Саксония Щефан Вайл.

Министър-председателят на Долна Саксония Щефан Вайл уважи старта на производството.

Снимка: Volkswagen

Новият Volkswagen ID.7 предлага просторен интериор и високи технологии, които да превърнат автомобила в отлично решение за дълги пътувания. Максималният пробег на електрическия седан ID.7 с едно зареждане на батерията достига до 700 км. Моделът беше представен за първи път през април и се планира да бъде пуснат в продажба до края на годината.

Компанията Volkswagen планира заводът в Емден да бъде основната производствена база, в която ще бъде сглобяван електрическият ID.7. Предвижда се моделът да бъде произвеждан и в Китай. В момента в завода в Емден се произвеждат около 800 автомобила дневно, от които приблизително 300 са с електрическо задвижване.

В предприятието работят около 8000 човека. Според Volkswagen, в завода са инвестирани над 1 милиард евро от 2020 година насам, за да бъде трансформиран във фабрика за електрически превозни средства.

Томас Шефер, главен изпълнителен директор на Volkswagen.

Снимка: Volkswagen

Новият електрически флагман Volkswagen ID.7 ще се предлага в две модификации ID.7 Pro и ID.7 Pro S. И двете версии се задвижват от електромотор с мощност 282 к.с. Версията ID.7 Pro е оборудвана с батерия с капацитет 82 кВтч и осигурява автономен пробег от 615 км по цикъла WLTP. Версията ID.7 Pro S е с батерия с капацитет 91 кВтч, която му осигурява автономен пробег до 700 км.

Вижте новия електрически седан Volkswagen ID.7  >>  >>  >>

Оптимизираното зареждане ще позволи минимално време за изчакване по станциите. Новият ID.7 може да бъде зареждан с максимална мощност 200 кВт при наличие на захранване с постоянен ток. Тогава зарядът на батерията може да бъде възстановен от 10 на 80% за по-малко от 20 минути. Зарядната система ще може да черпи променлив ток при мощност до 170 кВт, така че за по-малко от 30 минути да потеглите отново към желаната дестинация.

Снимка: Volkswagen

Благодарение на изгладените форми, новият Volkswagen ID.7 изглежда като типичен електрически модел и разчита на елегантна и ефективна аеродинамика с коефициент на челно съпротивление на каросерията от едва 0,23.

Дългият 4,96 метра флагман има голям заден капак, който прави новия ID.7 много практичен, тъй като той се отваря заедно със стъклото и позволява лесно товарене в багажника с обем минимум 532 литра. Благодарение на междуосието от 2,97 метра, новият електрически седан ID.7 предлага щедро пространство за пътниците отзад.