Третото поколение Touareg дебютира през 2018 г. Пет години по-късно от модела са продадени над 200 000 бройки в Европа. Новият фейслифт гарантира на водещия SUV на VW, че ще продължи да е конкурентен в сегмента си.

Добре, но какви са промените?

Touareg се качва на по-големи джанти. Размерът им варира от 19 до 21 цола, но R-Line и R получават по-голям 22-цолов комплект със силиконово сиво матово покритие.

Вижте как изглежда обновеният Volkswagen Touareg >> >> >>

За първи път на VW, произведен в Европа и по точно - в Братислава в Словакия - е монтирана осветена емблема на вратата на багажника.

Фаровете отпред са преработени и идват с микро-LED матрица, каквато се монтира и на новото Porsche Cayenne. Всеки фар може да се похвали с не по-малко от 19 216 микро светодиода с индивидуално управление, за да осигури превъзходно осветление в най-тъмните нощи, без да заслепява насрещните водачи.

Задните светлини също са променени, за да включват същото трио от L-образни елементи.

Двигателната гама включва пет различни опции - всичките с V6 двигател.

В началото е 3,0-литров турбокомпресор на бензин с 335 к.с. От страна на дизела, 3.0-литровият V6 TDI може да бъде с 228 к.с. или 282 к.с.

Ако искате електрифицирано задвижване, eHybrid съчетава 3,0-литров V6 бензинов двигател с електрически мотор за обща мощност от 375 к.с. Тя е увеличена до 456 к.с. за водещия в гамата Touareg R.

Независимо от двигателя, всички версии се предлагат стандартно със задвижване на всички колела 4Motion и осемстепенна автоматична трансмисия.

Като опция се предлага и въздушно окачване.

VW ще продава своя актуализиран флагмански SUV във варианти Basic, Elegance, R-Line и R. В Германия цените започват от 69 200 евро и стигат до 93 870 евро за Touareg R.

От дебюта на Touareg през 2002 година до днес са продадени над 1,13 милион бройки от модела

Снимка: VW