Новият Volkswagen Multivan впечатлява с концепцията си за многофункционален автомобил със своето щедро вътрешно пространство на пътническото отделение, в което са монтирани лесно регулируемите, сгъваеми и подвижни седалки. Сега Volkswagen Multivan става още по-гъвкав благодарение на пълния пакет за оборудване "Лека нощ" (Good Night), включващ сгъваемо легло, комплект щори за прозорците, сгъваема маса и сгъваеми столове.

Вижте как новият Volkswagen Multivan се превръща в кемпер  >>  >>  >>

Така моделът е винаги готов да потегли на път и да осигури уютен подслон за семейното пътешествие през уикенда или просто да бъде верен спътник в активното прекарване на свободното време и приключенията на открито. Само за няколко минути функционалният микробус се превръща в кемпер, който е на разположение винаги, когато е необходимо.

Снимка: Volkswagen

Новият Volkswagen Multivan е най-универсалното и автентично решение в моделната гама на марката. Той представлява семеен микробус, превозно средство за свободното време, автомобил за ежедневието, за бизнес начинанията и за всякакви други приключения. Специалистите от отдела на Volkswagen за лекотоварни автомобили са взели предвид именно тези малки и големи приключения в процеса на разработката на пакета Good Night. Той е в състояние да отговори на всяка спонтанна идея и да превърне Multivan в кемпер, с който можете да се насладите на независим подслон и да прекарате спокойна нощ в автомобила, когато и където пожелаете.

Снимка: Volkswagen

Пакетът Good Night се предлага в две версии. Базовата версия включва сгъваемо легло, възможности за затваряне и затъмняване на всички прозорци, включително панорамния люк на покрива, джобове за съхранение на завесите и вентилационните мрежи в прозорците за предните странични прозорци. Пълният пакет оборудване Good Night включва допълнително два сгъваеми стола и сгъваема маса за къмпинг.

Снимка: Volkswagen

Основният акцент в новата концепция е сгъваемото легло, състоящо се от рамка и удобен матрак с дължина 2,02 метра и широчина 1,21 метра. Той се разполага не върху седалките, а върху здраво свързани с каросерията опори в интериора. Това решение дава възможност леглото да се разгъне върху сгънатите седалки в пътническото отделение само с няколко лесни движения и прости стъпки и дори позволява демонтиране на всички задни седалки.

Снимка: Volkswagen

След това пространството под леглото може да се използва като огромно по обем багажно отделение за съхранение на различни вещи в зависимост от това дали автомобилът се използва за пътуване с приятелска компания до поредния концерт или за семейно къмпингуване. Той е идеален и за излети и забавления на морския бряг, тъй като под леглото има достатъчно място за поместването дори на дъски за сърф. В сгънато положение леглото може да бъде поставено зад седалките на втория ред, над сгънатите седалки на третия ред или да бъде напълно демонтирано с минимални усилия.

Снимка: Volkswagen

Завесите могат лесно да се прикрепят към челното и задното стъкло, както и към страничните прозорци с помощта на вградените магнити и посредством пластмасови щипки, осигурявайки неприкосновеността на личното пространство и спокоен сън за всички на борда. Ако Multivan е оборудван с допълнително предлагания панорамен люк на покрива, той предлага още една възможност за свободен избор - затъмняване на покрива със завеса или приятна почивка на легло с безпрепятствена гледка към звездния небосклон.

Снимка: Volkswagen

Интелигентната цялостна концепция на пакета Good Night включва и издръжливи вентилационни мрежи, които могат да бъдат захванати здраво и прецизно към предните странични прозорци чрез електрическите механизми за задвижване на прозорците и по този начин да осигурят достатъчно свеж въздух и предотвратяват запотяването на прозорците отвътре през нощта.

Снимка: Volkswagen

Пакетът Good Night се предлага като допълнителна възможност за Multivan във всички варианти на оборудване и конфигурация на седалките във версиите с 5, 6 или 7 места. Новият Volkswagen Multivan се предлага в нива на оборудване - Multivan, Life, Style, както и специалният модел Edition и с две дължини на каросерията. Цените на Volkswagen Multivan започват от 94 250 лева с ДДС за късата версия на каросерията и двигател 2.0 TDI с мощност 150 к.с., съчетан стандартно със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител DSG.