Ултра ексклузивният Veneno изглежда ще засенчи дългоочаквани суперавтомобили като McLaren P1 и Ferrari F70, които също са сред звездите на изложението.
Veneno е шедьовър от въглеродни влакна, който осигурява "изключителна динамика" и "оптимална притискателна сила с минимално съпротивление". Той има аеродинамично тяло с големи въздушни канали, които насочват въздушния поток нагоре и встрани от колата. Основните акценти включват интересни фарове във формата на буква "Y", типичните за Lambo отварящи се нагоре врати и огромни отвори за въздух. Има също така и голям дифузьор, регулируемо задно крило и изпускателна система с четири ауспуха.
Вижте снимки >>
Сърцето на Veneno е 6,5-литров V12 двигател, който произвежда 750 к.с. Той е свързан със 7-степенна скоростна кутия ISR и постоянна система за задвижване на всички колела. Това дава възможност на суперколата с тегло 1450 кг да се изстреля от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди и да достигне максимална скорост от 355 км/ч.
Други забележителни характеристики включват ексклузивни алуминиеви джанти и вентилиран капак на двигателя с голяма централна "перка на акула", която подобрява стабилността и осигурява допълнителна притискателна сила.
Всеки от едва трите броя Veneno ще е в тъмно сив металик с акценти от въглеродни влакна и акценти в три допълнителни цвята, които отдават почит на италианското знаме. 
Поръчковият стайлинг се пренася в кабината - Veneno е оборудван с ново инструментално табло, нови седалки и тапицерия CarbonSkin с тъкани от въглеродни влакна.