Какви са тенденциите в мобилността на бъдещето ще покаже единственият автомобилен салон в България през тази година. Най-голямото изложение за хибриди, електромобили и свързани превозни средства у нас - Автосалон Варна E-mobility, ще се проведе от 28 септември до 1 октомври.

Дворецът на културата и спорта в морската ни столица ще е домакин за пореден път на най-голямото и единствено специализирано събитие за електрическа мобилност в страната, което ще събере под един покрив десетки марки с редица нови модели.

Всички щандове по време на изложението ще бъдат посветени на една обща идея - електрифицираната мобилност на бъдещето. Освен бързи, луксозни, големи и скъпи, съвременните електрически автомобили могат да бъдат малки, маневрени и достъпни. В това ще се убедят посетителите на автосалона, които търсят предимно градски модел на ток и не биха дали цяло състояние за да бъдат екологични.

Автомобилното изложение Варна E-mobility 2023 е сериозна крачка напред спрямо съвременните тенденции на Европа. В рамките на изложението своите хибридни, plug-in хибридни или електрически автомобили ще покажат марките Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroen, Dongfeng, Ferrari, Fiat, Ford, Great Wall, Haval, Hyundai, Jaguar, Jeep, Land Rover, Maserati, Mazda, Opel, Peugeot, Skoda, Subaru, Suzuki, Volkswagen, Volvo и други.

Десетки са автомобилите, които ще бъдат показани за първи път пред публиката в морската столица на живо. Посетителите ще могат да се потопят в света на електрическата мобилност и да разгледат най-новите модели електрически и хибридни автомобили, както и множество други иновативни и класически модели.

Ще има и възможност за тест-драйв на над 25 от най-новите модели автомобили, което дава възможност за реално преживяване и е от решаващо значение при избора на нов автомобил. На автосалона посетителите ще открият и фирми, които представят зарядни станции за електрически автомобили, цялостни решения в областта на електрическата мобилност, както и фирми за техническо оборудване на автосервизи и други.

Освен възможността да се запознаят с бъдещето на автомобилната индустрия, посетителите на автосалона ще могат да спечелят и много награди. Един от тях ще има шанса да спечели чисто нов автомобил от Top Rent A Car за ползване за цяла година с включени застраховки автокаско, гражданска отговорност, винетка и гориво на стойност 1000 лева от Shell България, страхотни автомобилни аксесоари и още много други награди.

Автосалон Варна E-mobility 2023 ще бъде отворен за посетители от 10:30 до 18:30 часа във всеки от дните от 28 септември до 1 октомври в Двореца на културата и спорта, зала Младост.