Три нови модела от гамата на Dongfeng бяха представени на специална предпремиера в София. Изцяло електрическият седан Dongfeng S7, хибридният миниван Dongfeng V9 и хибридният SUV Dongfeng T5 EVO HEV пристигнаха на собствен ход директно от Китай.

Вижте трите нови модела на Dongfeng   >>  >>  >>

Тези иновативни автомобили направиха специална спирка в България по пътя си към автомобилния салон в Париж, като част от голямото приключение Forthing Journey to the West. В рамките на това епично пътуване, автомобилите преминават през 13 държави, демонстрирайки не само надеждността, но и иновативността на китайската автомобилна индустрия.

Снимка: Dongfeng

Моделите ще могат да бъдат видяни отблизо на Автомобилен салон София от 18 до 27 октомври, заедно с други нови и впечатляващи предложения на официалния вносител "Чайна Мотор Къмпани" АД. Посетителите на изложението ще имат възможността да ги тестват, да се запознаят с подробна информация и да се възползват от специални промоционални предложения, които правят моделите още по-привлекателни.

Dongfeng ще представи общо осем нови модела на Автомобилен салон София 2024. Китайският лидер в автомобилостроенето разширява присъствието си на българския пазар, обогатявайки моделната си гама, като предстои и отваряне на нови дилърски точки в цялата страна.

Снимка: Dongfeng

Dongfeng S7 е истински пионер в електрическата мобилност. Със своя смел и изразителен дизайн, просторен интериор и иновативни технологии, той поставя нов стандарт сред електрическите седани. Автомобилът предлага пробег от над 420 км с едно зареждане, благодарение на оптимизираната батерия със среден капацитет, което го прави не само ефективен, но и по-достъпен от конкурентите в този клас.

Dongfeng T5 EVO HEV е най-продаваният модел на марката в България и сега се предлага в обновена хибридна версия. С нов, по-агресивен дизайн и добавен електромотор, T5 EVO HEV предлага още по-добра икономия на гориво и подобрена динамика на пътя, без компромис с мощността и удоволствието от шофирането.

Снимка: Dongfeng

Dongfeng V9 HEV е луксозен 7-местен MPV, създаден за дълги и комфортни пътувания. Със своето просторно купе, модерни мултимедийни системи и премиум оборудване, V9 HEV гарантира незабравимо изживяване за всички пасажери, независимо от дестинацията.

До момента "Чайна Мотор Къмпани" АД, част от "Авто Юнион" ЕАД, официален партньор и вносител за българския пазар на автомобили с марката Dongfeng, е продал близо 700 автомобила с марката Dongfeng, като 400 от тях са реализирани през 2024 година.

Снимка: Dongfeng

Очаква се до края на годината пазарният дял на марката да достигне 2,5%, като вече са капарирани 130 нови автомобила от бъдещите модели. Вносителят на марката ще представлява част от портфолиото на Dongfeng и на сръбския и гръцкия пазар, като по този начин ще разшири обхвата си и на Балканите.