На специално събитие в Австралия, японската марка Toyota показа изцяло електрическа версия на пикапа Hilux. Концептуалният модел Hilux BEV е проектиран за работа на къси разстояния, а не за транспорт до далечни дестинации.

Японският производител на автомобили не навлиза в повече подробности относно обхвата на концепцията или капацитета на батерията. Електрическият Hilux беше докаран в Австралия не само за да бъде показан на публиката, но и за да участва в тестовете на прототипа в изтощителните австралийски условия.

Изцяло електрическият Hilux се присъедини към събитието заедно с версията с дизелов двигател на Hilux, оборудван с 48-волтова мека хибридна система, която трябва да помогне малко за намаляване както на разхода на гориво, така и на вредните емисии.

Досега Австралия се оказа доста устойчива към приемането на електрически превозни средства, но Toyota е изключително успешна марка там и обеща да пусне три нови електрически модела и да разшири своите хибридни и plug-in хибридни модели.

Toyota продължава да работи и върху водородната мощност, навлизайки на австралийския пазар с модела Mirai и също направи водороден прототип на Hilux.