Бронираните автомобили могат да бъдат с различни форми и размери. В САЩ често предпочитани са Cadillac Escalade, а в Европа - луксозни седани и лимузини, като Mercedes S-Class. Държавни глави и крупни бизнесмени често имат подобни коли. Но вероятно не бихте предположили, че този Lucid Air Sapphire също е брониран.

Вижте как изглежда Lucid Air Sapphire >> >> >>

US Armor Group стои зад направата на "най-бързото бронирано превозно средство в света." С мощност от 1 234 конски сили и ускорение от 0 до 60 мили в час за 1,89 секунди, този автомобил е значително по-бърз от всяка бронирана S-Class-а.

В допълнение към впечатляващата си скорост, този Lucid осигурява и значителна безопасност.

Air Sapphire е оборудван с леко ламинирано прозрачно бронирано стъкло, способно да спре куршум от .44 магнум пистолет. Вратите и панелите на автомобила са подсилени с лек композитен материал, който е десет пъти по-здрав и пет пъти по-лек от балистичната стомана.

Тези подобрения добавят само 175 кг към общото тегло на автомобила, което е 2,6 тона. Въпреки това, бронираният Air Sapphire все още може да достигне максимална скорост от 320 км/ч.

Клиентите, които търсят още по-голяма защита, могат да добавят екстри като електрошокови дръжки на вратите, диспенсери за лютив спрей, отсеци за оръжия, защита и откриване на отровни газове, както и по-силна броня, способна да спре автоматичен огън и експлозиви.

US Armor Group също така укрепва интериора с "непробиваем" WiFi пакет за защита от хакери и система за сканиране, която осигурява достъп до местните полицейски и противопожарни служби. Има дори точка за връзка с US Armor Group за допълнителна помощ.

Естествено, тази добавена сигурност не е евтина. Lucid Air Sapphire струва $250,500 в базовата си версия, а US Armor Group иска $475,000 за бронирания вариант. Въпреки това, това е сравнително малка цена за толкова много безопасност и скорост.