Компанията "ТМ Ауто" - оторизиран дилър и сервиз на Toyota в София и част от "Инчкейп Груп", водещ независим глобален автомобилен дистрибутор, изгражда поредна иновативна соларна система за добиване на зелена енергия у нас. Целта на компанията е да допринесе за устойчивото развитие на обществото, на служителите, партньорите и акционерите. Компанията "ТМ Ауто" се стреми да помага за подобряване на мобилността за всички, като подкрепя икономическия растеж и същевременно дава своя собствен принос за справяне с изменението на климата.

След като през август 2023 г. "Инчкейп" пусна в експлоатация иновативна фотоволтаична инсталация на покрива на дилърството на Toyota - "ТМ Ауто Запад" на бул. Сливница 570, сега 10 месеца по-късно, компанията отново доказва своята социална отговорност, като инвестира и във второ съоръжение - този път на дилърството "ТМ Ауто Изток" на бул. "Цариградско шосе" 163.

„ТМ Ауто Изток” на бул. „Цариградско шосе” 163

Снимка: ТМ Ауто

Новото съоръжение е въведено в експлоатация през май тази година и е с мощност 98.4 кВтп. Състои се от 238 соларни панела. Очакваното годишно производство на енергия е 104 МВтч, като 78 МВТч ще бъдат използвани за нуждите на дилърството, а останалите ще бъдат отдавани към мрежата, което ще даде възможност и на други бизнеси и домакинства да използват зелена енергия.

Новата соларна система се очаква да спести 32 тона емисии на CO2 на годишна база. Двата фотоволтаични парка заедно ще спестяват цели 168 тона емисии на CO2 годишно. Ангажиментът на "ТМ Ауто" е да продължи да инвестира за по-добро и по-чисто бъдеще, както и да продължи да надграждаме социалната отговорност и приноса към обществото.

„ТМ Ауто Изток” на бул. „Цариградско шосе” 163

Снимка: ТМ Ауто