Tesla ще вземе участие в тазгодишното автомобилно изложение IAA Mobility 2023 в Мюнхен. Германското подразделение на компанията ще представи електрическите автомобили на американската марка на открито на Кьонигсплац в Мюнхен. Това беше потвърдено от организаторите на IAA Mobility пред изданието Automobilwoche.

Тъй като марката Tesla е толкова добре позната и рядко участва в търговски изложения, се очаква висок интерес от страна на посетителите. Понастоящем не е известно дали ще има възможност за тест-драйв на модерните електрически коли по време на изложението.

Според информационната агенция DPA, щандът на Tesla ще бъде на площ около 200 квадратни метра, което е доста малко за щанд на автомобилно изложение. Решението на Tesla да участва на IAA Mobility Show в Мюнхен идва в момент, когато много производители на автомобили се стремят да ограничат маркетинговите си бюджети.

IAA Mobility Show ще се проведе от 5 до 10 септември 2023 година и ще привлече и други големи производители на автомобили, включително Ford и Volkswagen. Интересното е, че на изложението ще присъства и виетнамската марка VinFast, както и големите европейски производители Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Porsche, Renault, Rimac и други.