Търговският директор на Миркат Панайотис Куковинис заяви, че новият кросоувър Suzuki SX4 обединява опита на компанията в изграждането на компактни превозни средства с подобрените технологии за изцяло спортни автомобили.
„В резултат на прецизната работа по новия SX4 днес се радваме на изключителен кросоувър дизайн, водещо в класа си пространство за пътниците и багажа, съвременно поколение 4WD технологии, постигането на една от най-ниските емисии на CO2 в сегмента и безпрецедентен разход на гориво“, сподели Куковинис.
Дизайнът на екстериора на SX4 S-Cross е изчистен, с интегрирани надлъжни релси на покрива, аеродинамични огледала и джанти с ниско съпротивление, HID фарове и LED дневни светлини. В различните си версии моделът се предлага с 16-инчови стоманени джанти с тасове или със 17-инчови полирани алуминиеви джанти.
Вижте снимки >>
SX4 S-Cross е пораснал в сравнение с предшественика си - има дължина от 4300 мм, широк е 1765 мм и е висок 1580 мм. Моделът разполага с 430-литрово багажно отделение.
Фокус на интериора е панорамният стъклен люк с огромно отваряемо пространство, а усещането за лукс се допълва от висококачествените материали. Мулти-информационният дисплей разполага с вградена аудио система с радио и MP3-съвместим CD плейър, която може да се контролира от волана.
Оборудването на SX4 S-Cross включва система за безключово отключване и стратиране с бутон, както и вграден във волана круиз-контрол.
Моделът се предлага с 1.6-литров бензинов двигател (120 к.с. и 156 Нм) с 5-степенна ръчна скоростна кутия или с 1.6-литров дизелов двигател (120 к.с. и 320 Нм) с 6-степенна ръчна скоростна кутия. При бензиновата версия има опция и за автоматична трансмисия CVT.
Разходът на гориво варира от 4,4 л на 100 км за дизелов двигател с ръчна кутия и предно задвижване до 5,9 л на 100 км за бензинов двигател със CVT и 4х4. Вредните емисии са между 115 г/км и 135 г/км за различните версии.
Suzuki SX4 S-Cross идва на пазара на конкурентни цени, които започват от 27 690 лв.
ВИДЕО >>