Suzuki показа на Японското изложение за мобилност (Japan Mobility Show) в Токио първото си глобално електрическо превозно средство, което в момента се нарича eVX. Електрическият кросоувър беше разкрит заедно с концептуален вариант на хечбека Swift, който трябва да се появи на пазара през следващата година.

Вижте премиерите на Suzuki в Токио  >>  >>  >>

Концептуалният електрически кросоувър Suzuki eVX представлява първият глобален електромобил на марката. С размери 4,30 метра дължина, 1,80 метра широчина и 1,60 метра височина, новото Suzuki eVX очевидно е компактен електрически кросоувър.

Suzuki eVX Concept

Снимка: Suzuki

Японският производител е проектирал модела да има визията на офроудър, с която някои от моделите като Jimny например, станаха легендарни на всички пазари. Така че новото Suzuki eVX ще се предлага с разнообразие от електронно контролирани технологии за двойно предаване 4x4.

Според Suzuki, електрическият кросоувър eVX ще има пробег от 500 км с едно зареждане, но за момента не разкрива повече подробности за мощността на електромоторите и капацитета на батерията.

Suzuki eVX Concept

Снимка: Suzuki

На щанда на Suzuki е изложена и концепцията за градски електрически автомобил, наречен eWX, който представлява смесица от смел дизайн и практична форма на мини-комби, която е уникална за Suzuki. Той е много по-малък от eVX с размери само 3,40 метра дължина, 1,48 метра широчина и 1,62 метра височина.

Всеки, който е запознат с японската автомобилна култура, ще осъзнае, че тези размери отговарят на изискванията на eWX за статут на така наречения клас kei car, което прави пробега му от 230 км да изглежда доста добър, защото ако някога стигне до производство, малкото Suzuki би било идеално за движение предимно по градските улици.

Suzuki eWX Concept

Снимка: Suzuki

Още един концептуален модел показва Suzuki на изложението. Прототипът Spacia е представен като малка кола с уникален стил и просторна кабина, което е друг начин да се каже, че това е еволюция на дългогодишния модел Wagon R. Концептуалният автомобил е изграден около идеята да направи ежедневния живот по-забавен, удобен и комфортен, комбинирайки ярки цветове и стилове.

Suzuki Spacia Concept

Снимка: Suzuki

Може би най-близо до серийно производство е Suzuki Swift Concept, който изглежда като напълно завършен модел и по-скоро представлява предварителен преглед на готовото за пазара четвърто поколение на Swift. Автомобилът е почти готов за производство и няма да претърпи големи промени.

Новият Swift е станал по-заоблен и е придобил подчертана талия, но в същото време е запазил семейната шапка на покрива. Оборудването включва нов набор от електронни асистенти, като системи за автоматично спиране, автоматично включване на дълги светлини и следене на състоянието на водача.

Suzuki Swift Concept

Снимка: Suzuki

Интериорът е изненадващо традиционен с аналогови инструменти, фиксиран селектор на трансмисията и други познати решения. Твърди се, че приоритетът на Swift остава балансът между ефективността и удоволствието от шофирането.

Това почти сигурно предполага, че следващият Swift ще има подобрена версия на хибридната система, внедрена в настоящия модел, който беше представен през 2017 г. и вече е към края на експлоатационния си живот.

Suzuki Swift Concept

Снимка: Suzuki