Чешката компания Skoda Auto публикува екстериорни скици на обновената Octavia. Четвъртото модерно поколение продължава наследството на емблематичния модел на марката, който е постигнал над 7 милиона продажби от пускането си на пазара през 1996 г. Тази последна версия въвежда изискан екстериор с нови фарове, преработени брони и актуализирана решетка на Skoda. Дигиталната световна премиера е насрочена за 14 февруари.

Снимка: Skoda

"Съживяването и развитието на дизайнерските характеристики на най-продаваните модели на нашата марка е едновременно трудна и завладяваща задача. За най-новата актуализация на Octavia преобразихме броните и решетката на Skoda. В същото време сме изострили контурите на фаровете, придавайки на нашия бестселър още по-забележителен и спортен външен вид. С този свеж екстериор и нови функции, като второто поколение на LED матричните фарове, Octavia ще продължи да пленява ежедневните изследователи през следващите години", каза Оливер Стефани, ръководител на дизайна на Skoda.

Снимки: Skoda

Усъвършенствани оптични детайли

Четвъртото поколение на Octavia ще получи своя фейслифт 4 години след началото на производството през 2020 г. Моделът ще продължи да се предлага както като лифтбек, така и като комби. Освен това обновената серия ще включва версии Sportline и RS. Подобренията на автомобила включват усъвършенствани LED матрични фарове от второ поколение с нов светлинен подпис, предназначени да осигурят превъзходно осветяване на пътя. Освен това те вече включват уникален кристален елемент, който придава отличителен син оттенък на вътрешността на корпуса на фаровете, като допълнително подобрява естетиката на автомобила.

Снимки: Skoda

Историята на успеха на Octavia

Обновената Skoda Octavia е готова да продължи успеха на моделната гама. Повече от 7 милиона бройки са доставени на клиентите от пускането на първото модерно поколение през 1996 г. Държейки титлата на най-популярното комби в Европа от 2016 г. насам, Octavia спечели множество награди и признания от международната автомобилна преса, включително прочутата награда Red Dot за най-добър дизайн през 2020 г. У нас Skoda Octavia беше избрана за "Кола на 2021 година".

Снимки: Skoda