Британската марка Rolls-Royce, собственост на BMW Group, показа в Монтерей много рядък поръчков модел, който представлява специална версия на Phantom, наречена Scintilla. Този свръхлуксозен автомобил е вдъхновен от "Духа на екстаза" - емблемата на предния капак, която стои на върха на всяка решетка на Rolls-Royce. Специалният Phantom Scintilla се предлага стандартно с двуцветно боядисване по поръчка, като горната част на каросерията е боядисана в андалуско бяло, а долната част - в светлосиньо.

Вижте в детайли Rolls-Royce Phantom Scintilla   >>  >>  >>

По дължината на каросерията се простира двойна ивица, като едната е боядисана в бяло, а другата в синьо. Емблемата на решетката на Phantom Scintilla е направена от керамика, почит към гръцката мраморна скулптура "Нике от Самотраки", изработена през 190 г. Преди новата ера, която през 1910 г. вдъхновява тогавашния директор на Rolls-Royce Клод Джонсън да създаде "Духа на екстаза".

Снимка: Rolls-Royce

В интериора Phantom Scintilla наистина се отличава от останалите модели Phantom на Rolls-Royce. За да се разработи вътрешното оформление на този автомобил са били необходими повече от две години и половина. Покривът включва характерната за компанията тапицерия със звезди, изработена по индивидуален модел, който добавя към усещането за движение. Има не по-малко от 36 секции с бродирани шарки по вратите и седалките за общо 633 000 шева. Само за производството на интериора са били необходими 40 часа.

Снимка: Rolls-Royce

На таблото за управление на Phantom Scintilla ще намерите произведение на изкуството, наречено Celestial Pulse. Това е колекция от седем алуминиеви ленти, които се кръстосват една в друга, завършени в същия керамичен материал като "Духа на екстаза" на решетката на автомобила. Специалният Phantom Scintilla ще бъде произведен в ограничена серия от 10 автомобила. Въпреки че не е оповестена цената, от Rolls-Royce казват, че те ще бъдат сред най-скъпите Phantom, доставени в Северна Америка. Точната сума обаче няма особено значение, тъй като всичките 10 екземпляра вече са продадени.