В основата на проекта лежат лицензирани от Ford каросерии купе и кабриолет, като общият тираж на серията ще е 499 коли, предава Autoclub.

Вижте как изглежда колата >> >> >>


Електромоторите и електрониката, която управлява работата на задвижващата система ще дойдат от компанията Arrival. Максималната мощност на електрическия Mustang ще е 408 конски сили, а въртящият момент – 1200 Nm. Батерията ще е с мощност 64 киловатчаса. Пробегът с нея ще е 200 километра.

Като всеки електромобил и възроденият Mustang ще е с впечатляваща динамика – 3,09 секунди за ускорението от 0 до 100 км/ч.

Естествено автомобилът ще получи и още интересни решения – окачване с възможност за промяна на клирънса, три режима на работа на електрониката, управляващата електромотора и възможност за активиране на задвижване 4х4.

Управлението на основните функции на автомобила пък е изведено на дисплей на централната конзола, също като при моделите на Tesla.

Цената на всеки един от електромобилите ще е 200 000 лири, като предварително се изисква депозит от 5000 лири, а доставките започват от септември догодина.