Първият сериен спортен автомобил Porsche 911 с хибридно задвижване вече е на стартовата линия. Новото Porsche 911 hybrid е с фокусирано върху динамиката хибридно задвижване и е готово за серийно производство. Световната премиера на новото Porsche 911 ще се състои на 28 май. Преди това Porsche приключи успешно тестовете на новия хибрид в градски трафик, по междуградски пътища и на пистата "Нюрбургринг".

Вижте кадри от тестовете на Porsche 911 hybrid  >>  >>  >>

Широкомащабната програма, свързана с развойна дейност, разработката и тестовете, обхвана повече от 5 милиона километра, изминати по различни трасета. Тестването и настройката на "Северната дъга" на пистата "Нюрбургринг" винаги са имали специално значение при разработването на Porsche 911.

Снимка: Porsche

По време на динамичните тестове, посланикът на марката Porsche - Йорг Бергмайстер, завърши една обиколка на пистата за време 7:16.934 минути, което е с 8,7 секунди по-кратко време от това постигнато от съответната версия на предходния модел. Тестовият автомобил беше оборудван със стандартни шосейни гуми, плюс аеродинамичен бодикит с фиксирано задно крило, който се предлага като опция за няколко модела сега и който осигурява увеличена притискаща сила при високи скорости.

"Новото Porsche 911 стана значително по-бързо на пистата", отбелязва Бергмайстер. "Имаме повече сцепление, значително повече мощност, а спонтанната реакция на Performance хибридното задвижване е голямо предимство".

"За първи път в 61-годишната история на нашата икона, ние инсталираме хибридна система за задвижване в сериен модел на 911. Този иновативен performance хибрид прави 911 още по-динамичен", отбелязва Франк Мозер, вицепрезидент, отговорен за моделните линии 911 и 718.

Снимка: Porsche

"Не оставихме нищо на случайността по време на разработката и тествахме новия 911 при всякакви условия и по целия свят. От смразяващ студ до изгаряща жега, какъвто беше случаят по време на последните етапи на тестване в Дубай. Независимо дали става дума за движение с голямо натоварване на задвижването, при динамично шофиране по пътищата на планински проходи, или в трафика на градската среда с множество спирания и потегляния, новото Porsche 911 се справя без проблеми и с най-трудните предизвикателства. Като цяло нашите инженери и тестови пилоти изминаха над пет милиона километра в рамките на развойната дейност и разработката на модела".

Снимка: Porsche