Италианската компания Pininfarina въвежда нова ера на електрическия лукс с дизайнерската концепция Pura Vision. Елегантният силует и драматичните пропорции на дизайнерския прототип изразяват философията на Pininfarina за бъдещето на кросоувърите. Концепцията Pura Vision дефинира бъдещето, представено като красиво електрическо луксозно превозно средство.

Вижте галерията с много снимки на концепцията Pura Vision  >>  >>  >> 

Новата концепция за дизайн ще вдъхнови следващото поколение изцяло електрически луксозни автомобили на Pininfarina и ще направи своя публичен дебют по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей от 17 до 20 август, където ще се появи заедно с наскоро разкрития Battista Edizione Nino Farina и още един нов изящен сериен автомобил, предназначен за удоволствие от шофирането.

Снимка: Pininfarina

Концепцията Pura Vision представлява удивителна интерпретация на електрическо луксозно полезно превозно средство, със смели пропорции на кабината, които съчетават вечна красота с изящни детайли, за да създадат динамична идентичност с несъмнено присъствие. Зашеметяващите характеристики включват тесния му купол и отварящите се три врати без колони, които осигуряват превъзходен достъп до сложната кабина.

Дизайнът на концептуалния модел Pura Vision носи гените на емблематични автомобили от миналото на Pininfarina, за да оформи бъдещето с остри линии и модерна естетика. Той е отличителен от всеки ъгъл и демонстрира дизайнерската философия на Pininfarina върху нов вид превозно средство.

Снимка: Pininfarina

Яркото присъствие, привлекателният интериор и подбраните материали правят този автомобил като никой друг. Клиентите ще го разпознаят като Pininfarina с красивата му стилистика с вечни пропорции и технически детайли в долната част на каросерията.

Прототипът Pura Vision се отличава със зашеметяващо лице, дефинирано от скрити фарове и ултратънка нанотехнология за осветяване, която създава подчертан подпис на дневните светлини. С влакна с дебелина под 1 мм, усъвършенстваната технология за осветление може да бъде пригодена да отговаря на почти всеки дизайн, докато нейната лека конструкция и превъзходна енергийна ефективност са идеално подходящи за луксозен електрически кросоувър.

Снимка: Pininfarina

Фаровете са разположени в долните части на каросерията и подпомагат аеродинамичните характеристики. Изборът на екстериорни материали и цветни покрития подчертава атлетичното присъствие на Pura Vision със сложните повърхности на каросерията Bianco Sestriere Gloss, контрастиращи с откритите долни елементи от карбонови влакна, тесния купол и лъскавия черен плаващ покрив отгоре.

В профил драматичните пропорции на задната кабина и късите надвеси на Pura Vision осигуряват мощна стойка, докато 23-инчовите алуминиеви джанти допринасят за целенасоченото му присъствие. Гумите се отличават с бяла ивица, добавяща контраст към матово черните колела.

Снимки: Pininfarina

Иновативният панорамен покрив допринася за усещането за изтънчен лукс. Неговата фиксирана централна част е осветена от пръстен от нежно LED осветление и свързва обширното предно стъкло отпред с вратата на багажника отзад.

Централната част поддържа големите извити странични прозорци, които формират част от отворите на вратите от всяка страна, което същевременно гарантира, че Pura Vision е незабавно разпознаваем отгоре.

Снимка: Pininfarina

Те се издигат драстично нагоре и в комбинация с отварящите се задни врати без колони и със задни панти осигуряват неограничен достъп до просторните места за сядане в салона с разположени 2+2. Вратите са вдъхновени от дизайна без колони на седана Lancia Florida, който е изваян от Батиста Фарина през 50-те години на ХХ век и е бил любим на основателя на Pininfarina.

Външните бижута демонстрират вниманието към детайла, с което Pininfarina е известна. Тези елементи включват прецизно проектирана линия от алуминий около купола, която започва от предното стъкло и очертава елегантна непрекъсната дъга около Pura Vision.

Снимка: Pininfarina

Линията на покрива се определя от алуминиев елемент от всяка страна. Той включва обърнати назад камери, които заменят конвенционалните странични огледала и носи подписа Pura Vision отзад.

Задната част включва ултратънки хоризонтални LED светлини и куполът се стеснява в изглед отгоре, подчертавайки ясно дефинираните хълбоци на Pura Vision, където каросерията се издига рязко от арките на калниците.

Снимки: Pininfarina

Този мускулест детайл напомня на спортна кола и допринася за уникалния дизайн на Pura Vision. В комбинация с иновативния покрив, той създава отличителен външен вид, когато се гледа отгоре, точно като Battista Hyper GT.

По-надолу, външният вид на откритата броня от карбонови влакна отразява предния край и контрастира с изчистените повърхности и скулптурните форми на горната част на каросерията.

Снимка: Pininfarina

Отвън Pura Vision съчетава присъствието на SUV на пътя с целенасочения характер на спортен автомобил с ниска позиция, а луксозният му интериор следва същия стил.

Шофьорската позиция има повече общо с тази в двуместен автомобил, но цялостното впечатление е за просторна и приветлива кабина. Новото електрическо задвижване позволява щедри размери на кабината с плосък под, създаващ просторно вътрешно пространство, подсилено от панорамния стъклен покрив.

Снимка: Pininfarina

Светът на луксозните ветроходни яхти вдъхнови дизайна на изисканата горна част на корпуса отвън и това влияние очевидно е пренесено и отвътре. Плаващите предни седалки на Pura Vision са окачени като в плавателен съд, докато централната конзола прилича на платно. Зад волана, арматурното табло изглежда се слива с екстериора, разширявайки отличителните линии на предния капак.

Следващото поколение автомобили на Pininfarina обещава да осигури свързано удобство на всяка крачка и Pura Vision отразява тази амбиция. Неговата богата на технологии кабина е проектирана да обслужва пътниците с информацията, от която се нуждаят, когато имат нужда от нея, използвайки интуитивен централен сензорен екран, усъвършенствани дигитални инструменти и head-up дисплей, които могат да бъдат персонализирани от водача.

Снимки: Pininfarina

Вниманието към детайла във визуалния дизайн се демонстрира и от прилагането на модерни технологии. Централният дисплей се издига от конзолата, когато е необходимо, но може да бъде прибран, за да минимизира разсейването, докато високоговорителите в облегалките за глава осигуряват индивидуални звукови зони за всеки пътник, за наистина индивидуално изживяване при пътуване.

Голямата стъклена площ гарантира, че всички пътници се чувстват свързани с околната среда, подобрявайки всяко пътуване, а интегриран охладител за вино между двете задни седалки гарантира, че пътниците се наслаждават на съвременен лукс във всеки смисъл.

Снимки: Pininfarina

Прилагането на изискани, автентични и тактилни материали е отличителен белег на Pura Vision, допринасящ за уникалното усещане за изработен съвременен лукс вътре. Всяка от четирите отделни седалки се отличава с чисто бяло покритие, докато кожата на арматурното табло и горните части на вратите осигурява непрекъсната 360-градусова лента около интериора.

Меката кожа се смесва с характерна текстилна тъкан навсякъде, докато експонираните карбонови влакна и алуминият отразяват покритията, нанесени върху екстериора.

Снимка: Pininfarina

Като част от своето производство, Pininfarina използва отпадъчен алуминий от джантите на Pura Vision, за да изработи защитни плочи, които украсяват праговете на вратите, когато вратите се отварят. Новият характерен текстил на централната конзола, горните облегалки на седалките и тапицерията съчетава 30% вълна и 70% рециклиран полиестер.

Неговата шарка тип "рибена кост" осигурява тактилно покритие и включва логата на Pininfarina върху облегалките за глава на седалките. Въпреки статута на Pura Vision като дизайнерска концепция, новият текстил вече отговаря на стандартите за издръжливост на Pininfarina за серийни превозни средства.

Снимка: Pininfarina

Дизайнерската концепция Pura Vision е разработена с помощта на десетилетия опит от семейството на инженерни и експерти на Pininfarina в Италия, за да дефинира нова ера на свързан електрически лукс. Автомобилите, които ще вдъхновява, ще бъдат замислени, проектирани и разработени в Италия и ще включват технологии, разработени в Център за дигитални иновации на Pininfarina в Германия.

Сега Pininfarina наема 116 човека в своите обекти в Камбиано, Италия и Мюнхен, Германия, в екип, който се състои от повече от 20 различни националности, използвайки глобален опит и експертиза, за да оформи нова ера в електрическата мобилност.