Френската марка Peugeot е един от първите производители на автомобили, който интегрира чатбот с изкуствен интелект ChatGPT в емблематичния i-Cockpit като услуга за своите клиенти. Чатбот с изкуствения интелект ChatGPT се активира чрез гласовия асистент "Окей Пежо" и може да отговори на всеки въпрос, като предлага ново ниво на преживяване. С интегрирания чатбот в i-Cockpit, марката Peugeot предлага на своите клиенти ново интерактивно взаимодействие, като подобрява удоволствието от шофирането и подпомага откриването на нови знания.

Peugeot е един от първите производители, които въвеждат ChatGPT в своите леки автомобили. Като марка, която е отдадена на иновациите за своите клиенти, Peugeot представя генеративния изкуствен интелект ChatGPT в най-новото си поколение модели. Това са всички модели от последно поколение, оборудвани със свързана навигация - 208, 2008, 308, 308 SW, 408, 508, 508 SW, E-3008, E-Rifter, E-Expert, E-Traveller, E-Partner, а скоро и в новото Peugeot Е-5008.

Генеративен изкуствен интелект ChatGPT е авангардна технология, разработена от OpenAI. Тази технология се базира на огромно количество данни, за да предостави ясни, точни и кратки отговори на своите потребители. Интегриран в сензорния екран на Peugeot i-Cockpit, системата се интегрира по много прост и естествен начин чрез бордовия гласов асистент. Просто кажете "Окей Пежо", направете своята заявка и ChatGPT ще влезе в действие.

Изкуственият интелект е в състояние да отговори на широк набор от въпроси, от прости до сложни, като може да участва и в разговор. Например, ако пристигнете в даден град, можете да го попитате да посочи кои обекти да посетите, да ви разкаже историята на тези места и след това, ако желаете, навигационната система на колата дори ще ви насочи към тази забележителност.

Снимка: Peugeot

ChatGPT може да направи много повече от отговор на въпроси. Ако вашите деца скучаят по време на дълго пътуване, помолете ChatGPT да организира викторина по тема, която ги вълнува. След няколко секунди изкуственият интелект ще ви предложи часове забавление. С въвеждането на изкуствения интелект ChatGPT в своите автомобили, Peugeot подобрява изживяването на гласовия асистент, правейки го по-интерактивен, плавен и интуитивен. Всички клиенти на Peugeot с отговарящи на условията модели могат да активират ChatGPT чрез Peugeot Service Store.

Само за няколко дни над 50% от клиентите са се абонирали за генеративния изкуствен интелект в автомобила си, като по този начин участват в пилотната фаза. Окуражен от този успех, Peugeot реши да удвои броя на клиентите, които могат да се възползват от него безплатно за период от 6 месеца и те са увеличени от 5000 на 10 000. След тази фаза Peugeot ще вземе предвид отзивите на потребителите, за да внедри ChatGPT в отговарящите на условията свързани коли с марката.