Tesla започна производството на своя електрически пикап Cybertruck почти четири години след представянето му. Компанията показа първия сглобен пикап в Туитър през уикенда. Масовото производство обаче се очаква през следващата година.

На снимката в Туитър първият сглобен пикап до голяма степен е скрит от работниците, събрани около него, така че не е възможно да се види дали външният му вид се различава от известните преди това прототипи.

Откакто Tesla представи прототипа на своя футуристичен пикап Cybertruck през ноември 2019 г., конкурентите пуснаха няколко електрически модела. Появиха се пикапите Ford F-150 Lightning, Hummer EV от General Motors и Rivian R1T, които са продадени в малки количества.

Докато колите на конкурентите изглеждат като класически пикапи, със своя модел Cybertruck компанията Tesla залага на футуристичен и ъгловат дизайн. Каросерията е изработено от неръждаема стомана, което прави производството по-сложно.

Електрическият пикап Cybertruck е оборудван с адаптивно въздушно окачване, а интериорът на многофункционалната кола, в който се очаква да има 17-инчов сензорен екран, ще предложи модулни решения с възможност за транспортиране на шест човека и големи товари.

Вижте прототипа на Tesla Cybertruck  >> >> >>

При анонсирането на Cybertruck през ноември 2019 година беше обявено, че той ще бъде пуснат в производство през 2021 година, като ще бъде наличен в три основни версии на задвижване - с един, с два и с три електромотора. Най-мощната версия на модела трябва да предложи възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди, както и автономен пробег до 800 км.