Всеки, който търси превозно средство за ежедневна мобилност без вредни емисии, може да избере от обширното портфолио на Opel. Германската марка вече предлага 15 електрифицирани модела, като повечето от тях са напълно електрически. Портфолиото варира от малкия Opel Rocks Electric до бестселърите Corsa Electric и Mokka Electric, както и пътническите Combo Electric и Zafira Electric. Това означава, че Opel има в гамата си изцяло електрически модели във всички сегменти - от електрически четириколесни превозни средства до просторни пътнически автомобили.

Вижте цялата гама от изцяло електрически модели на Opel  >>  >>  >>

Нещо повече - новата Astra Sports Tourer Electric е едно от първите електрически комбита на пазара. Освен това собствениците на различни бизнеси могат да изберат точния модел за техните нужди от моделите на Opel. Новото поколение лекотоварни търговски превозни средства на Opel в момента се лансира с моделите Opel Combo Cargo Electric, Vivaro Electric и Movano Electric. Всички те разполагат с водеща в класа гама от най-съвременни системи за подпомагане на водача и не правят компромиси по отношение на товарен обем и капацитет в ежедневния работен живот.

Opel Electric Portfolio

Снимка: Opel

Марката Opel със светкавицата продължава по пътя на последователна електрификация и през тази година, в която се отбелязва 125-годишния юбилей от началото на производството на автомобилите Opel в Рюселсхайм, Германия. До края на 2024 година Opel ще предложи поне един изцяло електрически модел във всяка автомобилна линия. С вълнение се очаква представянето на изцяло новият SUV Opel Frontera, който ще се предлага и като изцяло електрически автомобил.

Снимка: Opel

Най-малкото електрическо превозно средство с батерии в гамата на Opel е новият Rocks Electric. Новият Rocks Electric е идеалното превозно средство за достъпна индивидуална мобилност. Той е гъвкав, без локални емисии и преди всичко достъпен за млади хора над 15-годишна възраст. Базовата електрическа четириколка с място за двама и панорамен стъклен покрив като стандарт предлага пробег от до 75 км, които могат да бъдат изминати със скорост до 45 км/ч.

С диаметър на завой от само 7,20 метра, късият 2,41 метра и широк само 1,39 метра Rocks Electric може лесно да се справи с тесни завои или да се побере в малки паркоместа. Електрическата четириколка е нетрадиционна и привлича вниманието. Вратите на автомобила също правят впечатление, защото пътническата врата се отваря напред, докато вратата на водача назад в обратната посока.

Opel Rocks Electric

Снимка: Opel

Неслучайно Opel Corsa е най-популярният малък автомобил в Германия през последните години. Той впечатлява с характерния си дизайн, включително лицето на марката Opel Vizor, място за до пет човека и технологии, които правят всяко пътуване комфортно и релаксиращо. Моделът предлага удоволствие от шофирането без вредни емисии на локално ниво в две версии с избор от две нива на батерията. С новото задвижване с мощност 156 к.с. и батерия с капацитет от 51 кВтч могат да бъдат изминати до 405 км според WLTP преди повторно зареждане.

С варианта с мощност 136 к.с. и с батерия с 50 кВтч са възможни до 357 км (WLTP). Дори когато Corsa Electric има нужда от презареждане, е необходимо само кратко спиране. При станция за бързо зареждане с постоянен ток от 100 кВт, от 10 до 80% от капацитета на батерията може да се презареди за около 30 минути. Сега бестселърът при малките автомобили Corsa Electric се предлага като специално издание Yes в динамичния GS вариант.

Opel Corsa Electric

Снимка: Opel

Със своя дързък и изчистен дизайн, модернизираният Opel Mokka Electric винаги привлича вниманието. В допълнение към версията на електрическо задвижване със 136 к.с. и въртящ момент 260 Нм, беше представена и версия със 156 к.с. и нова батерия от 54 кВтч. Това означава, че вместо до 338 км, водачите на Mokka Electric сега могат да изминат до 407 км в съответствие с WLTP с нулеви локални емисии. Това е подобрение от 20%. Както при всички напълно електрически модели на Opel, батерията е монтирана в долната част на автомобила. По този начин не се губи място в отделението за пътници или багаж и Mokka Electric е здраво стъпил на пътя.

Opel Mokka Electric

Снимка: Opel

Най-новото поколение на бестселъра в компактния клас Opel Astra Electric и Astra Sports Tourer Electric могат да достигнат максимална скорост от 170 км/ч. Двата модела са приятно тихи и лесни за управление. Astra Electric и Astra Sports Tourer Electric могат да изминат съответно до 418 км и 413 км според WLTP без спиране за зареждане. Водачът и пътникът се наслаждават на най-високо ниво на комфорт, благодарение на опционалните сертифицирани от AGR ергономични спортни седалки и интуитивно управляван кокпит, включително най-новата информационно-развлекателна технология и най-новото поколение система за интелигентни матрични предни LED светлини без отблясъци.

Opel Astra Electric

Снимка: Opel

Новият Opel Astra Sports Tourer Electric е едно от първите изцяло електрически комбита на пазара и е пионер в своя сегмент. Моделът е универсален автомобил, който съчетава спортен стил с локално шофиране без вредни емисии, което се доказва и от неговите товарни характеристики. Багажното отделение на Astra Sports Tourer Electric е подходящо за ежедневна употреба, работа и пътуване, като предлага 516 литра товарен капацитет. Когато задните седалки са сгънати, капацитетът се увеличава до 1553 литра. Багажникът може да пренася множество куфари и работни принадлежности, но може и да поеме по-обемисти предмети като уреди, транспортни кутии, спортно оборудване и други.

Opel Astra Sports Tourer Electric

Снимка: Opel

Новите Opel Combo Electric и Opel Zafira Electric също са идеални за свободното време, ваканция или като транспортни средства за бизнеса. Те предлагат висок комфорт и максимална безопасност. Двата модела разполагат с до 18 асистиращи системи, които правят всяко пътуване по-спокойно и сигурно. Те включват функции като 180-градусова камера за обратно виждане с висока разделителна способност и нови функции като изцяло LED фарове и дори водеща в класа интелигентна матрична LED светлинна система, налична за Combo.

Новият Opel Combo Electric, който скоро ще бъде наличен за поръчки, е идеалното семейно превозно средство. Клиентите могат да избират между две дължини на автомобила. Версията с дължина 4,41 метра предлага място за до 5 човека, докато версията Combo XL с дължина 4,76 метра, може опционално да побере до 7 пътника на три реда. Ако желаете, Combo Electric предлага допълнителна гъвкавост с три отделни седалки на втория ред. В зависимост от конфигурацията на седалките, моделът предлага обем на товара между 775 литра и 4000 литра при Combo XL до покрива.

Opel Combo Electric

Снимка: Opel

Уникалната възможност за достъп до товарното пространство през отделно отварящия се прозорец на вратата на багажника и хоризонтално сгъваемата облегалка на пътническата седалка са особено практични при товарене на автомобила. Пътниците могат да изминат до 343 км според WLTP с едно зареждане или около 60 км повече от предходния модел. Това е възможно благодарение на развитието на изцяло електрическото задвижване и високоефективната термопомпа, която спомага за запазване на обхвата на батерията при ниски температури.

Новият Opel Zafira Electric разполага с два варианта на батерия от 50 кВтч или 75 кВтч, с която е възможен пробег до 350 км по WLTP между спиранията за зареждане. Моделът се предлага в две дължини - 4,98 метра и 5,33 метра, както и място за 8 човека. Ако желаете, може да предпочетете варианта с четири независими един срещу друг седалки отзад за да бъде особено удобно на пътниците. Електрическите плъзгащи се врати от двете страни на автомобила улесняват влизането и излизането от втория и третия ред. Новата Zafira предлага и товарен обем, вариращ между 1500 литра и 4900 литра. Допълнителна практичност се осигурява от височината на новата Zafira Electric от само 1,90 метра, която е напълно подходяща за подземни паркинги.

Opel Zafira Electric

Снимка: Opel

Гамата електрически лекотоварни автомобили LCV на Opel е също толкова впечатляваща, както се вижда от новите Combo Electric, Vivaro Electric и Movano Electric. Те внасят нов прочит в сегмента на лекотоварните автомобили с нов стил. За първи път моделите носят характерното лице на марката Opel Vizor.

Лекотоварните автомобили са оборудвани с модерно изглеждащ кокпит с нови информационно-развлекателни системи, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto, които могат да се използват за безжично свързване и зареждане на смартфони, цветни сензорни екрани с размер до 10 инча гарантират най-добър преглед на менютата без разсейване и с лекота. Богата гама от най-съвременни електронни асистиращи системи за водача гарантират максимална безопасност.

Opel Combo Cargo Electric

Снимка: Opel

Новият Movano Electric разполага с до 22 подпомагащи системи на борда, които позволяват автоматизирано шофиране от ниво 2 за първи път в дългата история на серията. Всичко това е съчетано с обичайните за лекотоварните качества. Combo Electric, Vivaro Electric и Movano Electric предлагат пълната оперативна способност на моделите с конвенционални задвижвания.

Благодарение на най-съвременните технологии за батерии и подобрения като повишена ефективност на задвижването, и трите модела имат водещ в класа електрически пробег без емисии. Новият Combo Electric може да измине до 346 км, Vivaro Electric - до 350 км и а Movano Electric с 272 к.с и 410 Нм въртящ момент и 110 кВтч батерия може да измине дори до 420 км според WLTP.

Opel Vivaro Electric

Снимка: Opel

Трите лекотоварни модела разполагат с отлични товарни обеми, както и капацитет за товарене и теглене. Новият Combo Electric предлага товарен обем до 4,4 куб.м. Моделът може да транспортира полезни товари с тегло до 780 км и да тегли ремарке до 750 км са водещи в класа. В зависимост от версията, новият Vivaro Electric може да натовари до 6,6 куб.м и над 1,2 тона. Най-големият от триото търговски превозни средства - Opel Movano Electric, може да се похвали с товарен обем от 17 куб.м, който е достатъчен за пет европалета.

Opel Combo Cargo Electric, Vivaro, Movano Electric

Снимка: Opel

Клиентите на Opel вече могат да избират от широка гама електрически модели с батерии, без емисии на локално ниво, за свободното време, семейството и работата. Германската марка продължава прехода към електрическата мобилност и през своята юбилейна година, в която ще се честват 127 години от старта на производството на автомобилите Opel. Обширното електрическо портфолио на Opel скоро ще допълнят новата Frontera и следващото поколение Grandland с електрически версии.