Огромен интерес предизвика мотоциклетното изложение Moto Expo 2024 още в първия си ден вчера. Вратите на зала "Арена София" отвориха за посетители точно в 10 часа, а в 10:30 часа вече безплатният паркинг за 800 автомобила беше пълен на две трети. В 11 часа почти нямаше свободно място. Все пак организаторите от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) съвместно с утвърдения дългогодишен партньор "Експо Тим" ООД, както и хората от зала "Арена София" се бяха погрижили всички пристигащи да бъдат насочвани към свободните места.

Вижте галерията с много снимки от Moto Expo 2024 >> >> >>

Сред посетителите имаше не само столичани, но и почитатели на двуколесните превозни средства от цяла България. Изложителите бяха приятно изненадани от наплива на мотоциклетни фенове. Всички фирми, участващи в тазгодишното изложение бяха единодушни, че това е най-посещаваното Moto Expo досега, на което има най-много нови модели и премиери в България. Освен това има три нови марки мотоциклети за българския пазар - Moto Morini, Horwin и Stark Future. Има няколко мотоциклета, които не са виждани досега.

Triumph TF 250-X

Снимка: Тони Тончев

Например едва ден преди изложението пристигна изцяло новият Triumph TF 250-X. Този модел прави предпремиера на Moto Expo 2024. Досега кросовият модел на британската марка не е представян официално. Още не е влязъл в серийно производство най-новият модел на Benelli е TNT 500. Той ще бъде при дилърите през есента, но сега е на щанда на "Мотопойнт". С най-много премиери са Honda - 14, Triumph са с шест, Ducati с пет, BMW също са с пет премиери.

Benelli е TNT 500

Снимка: Тони Тончев

От Moto Expo 2024 на много дълго пътешествие - над 30 000 км, тръгва Цветан Христов. С него посетителите можеха да се срещнат, да вземат автограф и да се снимат на щанда на MyMoto. Днес, 21 април, той тръгва сам до Малайзия, като ще премине през териториите на Турция, Грузия, Армения, Русия, Казахстан, Монголия, Китай, Лаос, Камбоджа и Тайланд.

Цветан Христов планира да пристигне в Малайзия през декември. Той предвижда да спи предимно на палатка. Целият багаж, който носи е на мотоциклета му, като отляво е личният му багаж, а отдясно - къмпинг оборудването. Цветан Христов ще пътува с 300-кубиковата Honda CRF. Двигателят на мотоциклета е японски, но рамата е правена в Тайланд. Намеренията на пътешественика са да се снима с него пред фабриката, която го е произвела.

Цветан Христов с 300-кубиковата Honda CRF

Снимка: Тони Тончев

На тазгодишното Moto Expo 2024 има и други страхотни забавления. През един час са основните атракции извън залата - "Стънт шоу" и "Глобуса на смъртта", които са с три представления. С майсторските си акробатични изпълнения стънтърите Стефан Петров и Петьо Петков оставиха скупчилите се около терена зрители без дъх. Двамата владеят до съвършенство контрола върху мотоциклета и са доста познати не само у нас, но и зад граница.

Снимка: Тони Тончев

Още едно невероятното изживяване с три представления е "Глобуса на смъртта". Тази година глобусът е по-голям и се върти, което прави още по-атрактивно бясната мотовъртележка. За най-малките има забавление с картинги.

Снимка: Тони Тончев

Работното време на Moto Expo 2024 е от 10:00 до 19:30 часа през дните до 22 април, а в последния ден 23 април, мотоциклетно изложение ще бъде отворено от 10:00 до 14:00 часа. Билети за изложението Moto Expo 2024 могат да се купят на bilet.bg, eventim.bg, grabo.bg, epaygo.bg и на място в залата.