Преди повече от месец британската марка MINI показа новото MINI Cooper с 5 врати, което има по-голяма функционалност, благодарение на задните си врати и увеличено пространство за пътниците на задните седалки, като в същото време запазва типичния дизайн за MINI и характерните за марката усещане за управление на картинг и радост от шофирането. Сега MINI представя по-мощната версия на модела с 5 врати, наречена MINI Cooper S. Новият модел се задвижва от 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 204 к.с., който гарантира вълнуваща радост от шофирането.

Вижте новото MINI Cooper S с 5 врати  >>  >>  >>

В новото MINI Cooper S с 5 врати пътниците се наслаждават на повече място и още по-висок комфорт. Моделът е по-дълъг със 172 мм от MINI с 3 врати, а междуосието е удължено със 72 мм. Благодарение на компактните си размери, късите надвеси и малкият диаметър на завой от 11,4 метра, вариантът с 5 врати остава един гъвкав модел за града. Благодарение на увеличения до 625 мм диаметър на гумите, MINI Cooper с 5 врати има по-силно визуално присъствие. В същото време това повишава динамиката на управлението и комфорта на возене.

Снимка: MINI

Сгъваемите в съотношение 60:40 задни седалки позволяват увеличаване на обема на багажника от 275 литра до 925 литра и подчертават универсалната идея на MINI за много място върху малка площ.

Новото MINI Cooper S с 5 врати се задвижва от 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 204 к.с. и максимален въртящ момент от 300 Нм. Той ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 6,8 секунди, максималната скорост е 242 км/ч. Високото ниво на комфорт и темпераментната управляемост се осигуряват от разширената следа и по-дългото междуосие в комбинация с прецизно настроените пружини и амортисьори. В комбинация с типичното за MINI усещане при завиване и мощните спирачки, това гарантира висок комфорт в ежедневието.

Снимка: MINI

Предварително напрегнатите тампони на стабилизаторите на осите осигуряват балансирано поведение на каросерията при динамично шофиране по завои и повишават прецизността на кормилното управление. Четирите различни варианта се фокусират върху различни аспекти на поведението на пътя. При оформлението Favoured Trim рамката на предната решетка и специфични дизайнерски елементи са в сребрист цвят Vibrant, което повишава индивидуалното излъчване.

Редуцираният език на формите на новия дизайн на MINI е уверено представен в синия цвят Icy Sunshine. В допълнение към типичния за марката преливащ цветовете покрив с постепенен градиент на цвета, се предлагат избор между три контрастни цвята, както и съответния цвят на каросерията и общо 11 цвята на каросерията. Аеродинамичният дизайн на джантите с размери между 16 инча и 18 инча предлага допълнителни опции за оборудване в екстериора.

Снимка: MINI

Текстилните повърхности определят уютната атмосферата в интериора на MINI Cooper. Специално разработеният процес на плетене създава лесната за поддръжка, гъвкава структура на текстила, изработен от рециклиран полиестер. Висококачествената двуцветна шарка украсява плетената повърхност на арматурното табло и се простира до тапицерите на вратите. Спортните седалки, изработени от перфориран Vescin, се предлагат в синьо и бежово и с традиционни шевове.

Снимка: MINI

Кокпитът на MINI Cooper с 5 врати напомня на пуристкия дизайн на класическото Mini. С кръглия OLED сензорен дисплей всички автомобилни функции могат да бъдат управлявани с докосване или гласови команди. В горната част се изобразяват свързаните с автомобила информации. В долната част на OLED дисплея можете директно от менюто да избирате точките, например навигация, медия, телефон и климатизация.

Чрез характерната лайстна с превключватели можете директно да избирате функциите паркинг спирачка, избор на предавка, Старт/Стоп, режими и силата на звука. Вместо селектор на трансмисията на средната конзола има повече място с отворена поставка за смартфони. Те могат да бъдат зареждани безжично и са винаги под ръка.

Снимка: MINI

Новото MINI Cooper с 5 е оборудвано с асистиращи системи, които облекчават всекидневието. Асистентът за паркиране Plus с 12 ултразвукови сензори и четири камери може по-прецизно да идентифицира паркоместата и автоматично за паркира автомобила в тесни пространства. Функцията дигитален ключ за MINI превръща смартфона на водача в ключ за достъп до автомобила.

Когато водачът се доближи на по-малко от 3 метра, се стартира проекция на надписа Welcome от предните и задните светлини, а при дистанция от по-малко от 1,5 метра се отключват и вратите. Дигиталният ключ може да бъде споделян с различни потребители и замества класическия автомобилен ключ за облекчено споделяне. Новото MINI Cooper S с 5 врати се предлага в България от лятото на цена от 64 350 лева.

Снимка: MINI