В средата на юли беше представено новото спортно комби BMW M5 Touring, задвижвано от хибридна система, съчетаваща V-образен 8-цилиндров бензинов двигател с двоен турбокомпресор и електромотор. Сумарната максимална мощност на хибридната система е 727 к.с., а максималният въртящ момент е 1000 Нм. С тези показатели новото BMW M5 Touring комбинира спортна динамика, висок комфорт при дълги пътувания и гъвкаво оползотворяване на пространството.

Вижте новото BMW M5 Touring с частите M Performance  >>  >>  >>

Сега BMW представи разнообразна гама от оригинални продукти и аксесоари за допълнителен монтаж за новото M5 Touring, благодарение на частите на M Performance. С тях новото мощно комби стана още по-спортно и предлага по-индивидуално излъчване. Визията и динамичните характеристики на спортния автомобил са оформени още по-индивидуално с наличните оригинални части и аксесоари части от M Performance.

Снимка: BMW

Точно както екстериорния пакет M Carbon, предлаган фабрично, продуктите за допълнителен монтаж помагат за допълнително оптимизиране на харизматичния външен вид и аеродинамичния баланс на новото BMW M5 Touring. Външните компоненти, изработени от карбонов композит и арамид, прецизно съобразени с геометрията на автомобила, са произведени по най-високите стандарти за качество и му придават особено впечатляващо присъствие на пътя и на състезателната писта.

Мускулестата предна част, широко изпъкналите арки на калниците, дългата линия на покрива и издължените графики на страничните прозорци, както и масивната задна част характеризират вдъхновената от състезанията харизма на новото BMW M5 Touring. Специфичните части M Performance за модела обогатяват атлетичния външен вид с неповторими детайли, които са впечатляващи от всяка перспектива.

Снимка: BMW

Особено характерен акцент поставя двойният заден дифузьор M Performance Carbon. С характерно изрязаните си пластини, той интензивно подчертава мощната визия на задната част на комбито. Той се откроява особено добре в комбинация с ауспуховите накрайници M Performance. Те са изработени от комбинация между титан и карбон, и имат фрезован пръстен от титан и щамповано лого М5.

Спортната концепция се допълва от задните карбонови летни M Performance, които осигуряват още по-спортен дух на новото BMW M5 Touring. Дизайнерските и аеродинамичните качества на новото BMW M5 Touring могат да бъдат оптимизирани и в предната част. Предният карбонов елемент M Performance се вписва прецизно и още по-ярко демонстрира централния въздухозаборник.

Снимка: BMW

В профил карбоновите странични прагове създават атрактивна визуална връзка с издължената линия на покрива. В съчетание със страничното черно матово фолио, те подчертават атлетичната естетика на специфичния профил на каросерията. Допълнителните акценти в профила включват карбонови корпуси на на външните огледала и арамидно покритие на антената.

Композитният материал арамид има подобни свойства на въглерода, като в същото време има висока електромагнитна пропускливост. Карбоновата капачка на резервоара превръща всяко зареждане с гориво в кратко спиране в бокса. Тя е изработена от висококачествен карбон и се отличава с надпис M Performance върху матиран алуминий.

Снимка: BMW

Интериорът на новото BMW M5 Touring, който серийно е насочен към максимален спортен дух, получава допълнителен акцент със стелките M Performance. Комплектът от четири части съчетава висококачествен кант с кожена визия с декоративни шевове в контрастни цветове и бродирана лента в цветовете на BMW M GmbH.

Предвиден е и специален предпазен калъф за ключа M Performance, който е изработен от алкантара и кожа с карбонова визия и може да се закрепи към ключодържателя с кожена лента. Оптимална защита при транспортиране и съхранение на комплектите гуми осигуряват чантите за гуми. Те са оформени в характерния дизайн за M Performance, оборудвани са с маркировки за позицията на гумите, както и удобна дръжка за по-лесно транспортиране.

Снимка: BMW

Всички части и аксесоари BMW M Performance са разработени на базата на над 50-годишния опит на спортното подразделение M GmbH. Продуктите, предлагани за новото BMW M5 Touring също са тествани съгласно строгите директиви за качество на BMW Group и вече са хомологирани заедно с целия автомобил, така че не е необходима отделна регистрация.