Обновеният Volkswagen Golf R беше представен преди дни, а Volkswagen вече пуска и ексклузивен специален модел, наречен Black Edition. Новият спортен модел включва всичко, което един тунер на Golf обича да прави след покупката. Мотото на специалния модел е "Черното се завръща".

Вижте ексклузивния Volkswagen Golf R Black Edition   >>  >>  >>

Според създателите му от Volkswagen, той има потенциала да се превърне в дизайнерска икона. Ексклузивният Golf R Black Edition се отличава от неговите наскоро представени братя само по визуалните детайли. Въпреки това Volkswagen показа чувствителност тук и работи точно върху фините детайли, които създават голямата разлика.

Volkswagen Golf R Black Edition

Снимка: Volkswagen

Ексклузивният Golf R Black Edition, който може да бъде поръчан директно при пускането на пазара, има изтънчен тъмен външен вид с по-тъмни емблеми на VW и лога R, черни R спирачни апарати с тъмно лого R, черни 19-инчови джанти "Ещорил" и черни лайстни на ауспуха. Срещу доплащане се предлагат черни ковани колела Warmenau.

Затъмнените интелигентни LED матрични фарове също са част от стандартното оборудване, което включва и стандартно пакета R-Performance, предлагащ се като опция за другите модели. Този пакет не само кара Golf да достига скорост до 270 км/ч, но също така разполага с допълнителните режими на шофиране Drift и Special.

Volkswagen Golf R Black Edition

Снимка: Volkswagen

Специалният режим е изрично проектиран за условията на пистата "Нюрбургринг-Нордшлайфе". Този режим също така е препоръчителен по селски пътища, тъй като шасито на Golf R Black Edition се справя по-добре с вълнообразни пътища.

Режимът Race е много твърд и е подходящ за състезателната писта с много гладка настилка. Понижаването на предавките в автоматичния режим на 7-степенната автоматична трансмисия DSG с двоен съединител става в зависимост от спирачното налягане, така че предавките трябва да пасват перфектно на всяко спиране преди завои.

Volkswagen Golf R Black Edition

Снимка: Volkswagen

Новият Volkswagen Golf R Black Edition има по-голям спойлер на покрива с въздушен поток, който осигурява допълнително притискащо налягане. Пакетът R-Performance също включва GPS таймер за обиколка и акселерометър - уред чрез който се измерва ускорението на движещи се обекти.

В зависимост от страничното ускорение и отпускането на педала на газта, текущата предавка се поддържа постоянно. В ръчен режим на автоматичната трансмисия DSG вече не са необходими обичайните принудителни превключвания на по-висока предавка и кикдаун, за да се предложи на водача максимален контрол върху автомобила.