Kia Hypercharge инсталира поредната бързозарядна станция в новото арт сърце на София - "Топлоцентрала", намираща се на ул. "Емил Берсински" 5 в столицата. Всички собственици на електромобили ще имат свободен денонощен достъп до най-мощната зарядна станция в идеалния център на София. Новата зарядна точка е с мощност от 150 кВт и два конектора CCS, което дава възможност за зареждане на два електромобила едновременно. Всички приятели на екологичната мобилност могат да се възползват от най-ниската цена за зареждане в страната - 0,47 лева за кВт, като процесът се осъществява през мобилното приложение на Kia Hypercharge.

Снимка: Kia

Наличието на зарядна инфраструктура улеснява и ускорява подмяната на бензиновите и дизелови автомобили с електрически, които благоприятстват подобряване качеството на въздуха в града. Освен за чистотата на въздуха, съвместният проект между Kia Hypercharge и "Топлоцентрала" ще допринесе за намаляване на шумовото натоварване в града.

Kia Hypercharge

Снимка: Kia

Kia Hypercharge е иновативна платформа за зареждане на електрически превозни средства и е част от международното обединение за електрическа мобилност Hubject с повече от 10 милиона потребители в Европа. В мрежата на Hubject са включени над 1000 оператора, като техният брой се увеличава всяка година и към момента клиентите разполагат с достъп до над 400 000 зарядни станции на територията на Стария континент. Всички станции, свързани към платформата, предлагат интелигентни възможности за дистанционно управление, управление на мощността и автоматично таксуване.

Kia Hypercharge

Снимка: Kia

С отношение към околната среда и стремеж за предоставяне на удобно и екологично пътуване, Kia Hypercharge непрекъснато подобрява междуградската електрическа мобилност с инсталирането на зарядни станции с мощност от 22 до 400 кВт на територията на страната. Компанията е официален представител на австрийската марка KEBA и италианския производител на бързо зарядни станции Hypercharger - alpitronic. Към момента общият брой станции в мрежата на Kia Hypercharge e 45.