Вижте снимки >>

Новата Navara е от по-висок клас и с по-изискан и представителен вид, спрямо предходния модел. Предницата идва с доста хромирани елементи, добавени са задължителните в днешно време дневни LED светлини, а мигачи са добавени и на страничните огледала.

Вижте видео >>

Nissan Navara разполага със специално заздравено шаси, подобрено окачване, проектирано "да поеме жестокостите на интензивната ежедневна употреба". Радиусът на завиване е намален, което трябва да направи пикапа по-маневрен в градска среда.

Интериорът вече бе представен, но трябва да отбележим, че той е изграден от доста по-висококачествени материали. Впечатление прави и TFT дисплеят с висока резолюция, вграден в таблото.

Задвижването се осигурява от преработен 4-цилиндров, 2.5-литров дизелов двигател, който ще се предлага засега в две разновидности:

- 163 к.с. и 403 Нм въртящ момент
- 190 к.с. и 450 Нм въртящ момент


Новият двигател е с 11% по-икономичен от предишното поколение. Nissan също предлага и преработен 2.5-литров, 4-цилиндров бензинов двигател.

Клиентът има избор между 6-степенна ръчна или 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Режимът 4х4 може да бъде активиран по време на шофиране и е свързан с няколко различни системи, които подобряват значително ефективността му - Vehicle Dynamic Control, Hill Descent Control, Hill Start Assist и Active Brake Limited Slip.