В столицата на Индонезия - Джакарта, се състоя световната премиера на новия компактен кросоувър Mitsubishi Xforce. Новият модел е еволюирал от концептуалния автомобил Mitsubishi XFC, представен през миналата година, запазвайки дизайна и пропорциите почти непроменени. Дори някои декоративни елементи, като например извивките в долната част на вратите, са пренесени от концепцията в серийния автомобил.

Снимка: Mitsubishi

Дължината на новото Mitsubishi Xforce е 4,39 метра, широчината е 1,81 метра, височината е 1,66 метра, а междуосието е 2,65 метра. Кросоувърът все още има обичайните огледала за обратно виждане и по-скромни 18-инчови джанти вместо 20-инчовите на прототипа.

Вижте още снимки на новото Mitsubishi Xforce  >> >>  >>

Новият кросоувър приема еволюция на предната част на марката, наречена "Динамичен щит". Новият Xforce носи емблемата на Mitsubishi с три диаманта с Т-образни фарове и дневни светлини, обграждащи новата решетка. Мотивът се пренася и върху задните LED светлини.

Снимка: Mitsubishi

При проектирането на интериора на Mitsubishi Xforce на преден план е поставен комфортът. В салона са използвани много меки материали за тапицерията, например предният панел има текстилна облицовка, седалките са направени със солидни странични опори.

Вторият ред седалки е най-просторният в класа според Mitsubishi и трябва да побере трима пътници. Облегалката на задния диван е разделена на три части в съотношение 40:20:40, като всяка от тях има осем позиции на регулиране на наклона.

Снимка: Mitsubishi

Пред водача има 8-инчов инструментален дисплей и мултимедийна система с 12,3-инчов сензорен екран. Има двузонов климатик, много отделения за бутилки и дребни предмети, както и няколко входа за зареждане на мобилни устройства.

Срещу доплащане се предлага усъвършенствана аудиосистема с динамичен звук Yamaha Premium с 8 нискочестотни високоговорителя и четири типа звук. Сред системите за асистенция серийни са адаптивен круиз контрол, задържане в лентата и други.

Снимка: Mitsubishi

Новото Mitsubishi Xforce е оборудвано с доказания 1,5-литров 4-цилиндров атмосферен бензинов двигател с многоточков инжекцион и мощност 105 к.с и 141 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е безстепенна автоматична CVT, а задвижването е само на предните колела.

Има четири специални режими на шофиране, които подобряват проходимостта и сцеплението - нормален, чакъл, кал и за мокра настилка. Пътният просвет от 222 мм и ъглите на атака - 21 градуса отпред и 35 градуса отзад, спомагат за увеличаването на неговата проходимост извън пътя. Собственото тегло на кросоувъра е 1245 кг.

Снимка: Mitsubishi

Основният пазар за новия Xforce ще бъде Югоизточна Азия, където марката Mitsubishi има силни позиции. Кросоувърът ще се произвеждат в Индонезия, а началото на продажбите в тази страна е насрочено за ноември. По-късно ще започне износ за други азиатски страни, като например Виетнам и Филипините, Латинска Америка, Африка и Близкия изток. Възможно е да се появят и по-мощни версии.