Италианската марка Lancia реши да се върне в света на ралитата, като започне от основите на състезанието - Rally 4, туптящото сърце на ралито. Класът представлява чиста страст, включващ млади шофьори, започващи своята кариера със страст да станат професионалистите на бъдещето. Новото начало в перфектния стил на Lancia, се характеризира с амбиция, прагматизъм и смирение, в съответствие с мисията и ДНК-то на марката.

Вижте новата състезателна Lancia Ypsilon Rally 4 HF  >>  >>  >>

До ден днешен Lancia остава най-успешната марка за всички времена в света на ралитата, с 15 световни титли в рали шампионата, три световни титли за конструктори и за издръжливост, една победа в "Милле миля", две победи в надпреварата "Тарга Флорио" и победа в състезанието "Карера Панамерикана".

Lancia Ypsilon Rally 4 HF

Снимка: Lancia

Новата Lancia Ypsilon Rally 4 HF се задвижва от 1,2-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател с 4 клапана на цилиндър, който осигурява максимална мощност от 212 к.с. Автомобилът е с предно задвижване, а моторът е съчетан с 5-степенна механична трансмисия и с механичен диференциал с ограничено приплъзване. Спортният модел е идеалното решение за всички рали ентусиасти, но също така е сериозен кандидат за шофьори, стремящи се към победа в клас R4 и в шампионата за задвижване на две колела.

Lancia Ypsilon Rally 4 HF

Снимка: Lancia

Освен състезателната версия Ypsilon Rally 4 HF италианската компания Lancia представи и новата Ypsilon HF, която трябва да пристигне на пазара през май 2025 г. Новата Lancia Ypsilon HF изразява най-конкурентния и високопроизводителен дух на марката. Lancia отново е вдъхновена от своето минало, преразглеждайки го, за да погледне напред към бъдещето с голяма амбиция.

Задвижван от 100% електрически двигател с мощност 240 к.с., с ускорение от 0 до 100 км/ч само за 5,8 секунди, новата Lancia Ypsilon HF ще се отличава с ниско окачване, разширена следа на колелата и мускулести форми, вдъхновени от най-радикалните емблематични автомобили, които създадоха история за марката, с формите и дизайна в името на състезанията. Автомобилът ще дебютира на пазара през май 2025 г.

Lancia Ypsilon HF

Снимка: Lancia

След Lancia Ypsilon HF, новите модели Gamma и Delta също ще се предлагат във версия HF. Завръщайки се, за да се открои върху Lancia Ypsilon HF, логото на HF е историческият подпис на високопроизводителните модели на Lancia, първоначално представени по време на автомобилното изложение в Женева през 1960 г., когато група страстни собственици на автомобили Lancia основават клуба Lancia Hi-Fi.

Той се превръща в ексклузивно място за срещи на най-лоялните клиенти на марката и особено за хора, които са закупили поне шест нови автомобила Lancia. Тогава логото на HF се превърна в отличителен белег на HF Squadra Corse Lancia, основана през 1963 г. от Чезаре Фиорио заедно с шофьори и страстни собственици на автомобили Lancia, и беше използвано като "подпис" за много от победите на марката.

Lancia Ypsilon HF

Снимка: Lancia

Историческото лого се състои от HF с бели главни букви на черен фон, с четири червени тичащи слона, подчертани от надписа SQUADRA CORSE в бяло върху червено. Малкото слонче беше избрано като талисман за късмет въз основа на легендата, че веднъж пуснати, тези същества са неудържими, което ги прави символ на представяне и удоволствие от шофирането.

Представено през март в своята преработена версия, новото лого на HF преосмисля историческия си двойник със съвременен привкус. Всички съставни елементи на марката символизират традицията на Lancia и сега са опростени по отношение на линиите и формите в нов баланс, който изразява иновацията, високата класа и италианския дух, с нотка на различни стилове в пълно зачитане на безпогрешните геометрии на марката.

Lancia Ypsilon Rally 4 HF

Снимка: Lancia

Наред с логото HF, новата Lancia Ypsilon Rally 4 бележи и завръщането на логото LANCIA CORSE HF, легендарният подпис на състезателните автомобили. Марката Lancia е вдъхновена от историческото лого, сега преразгледано със съвременен привкус, за да погледне напред към бъдещето, в съответствие с ренесансовия план на марката. Думата CORSE вече е написана със специално създаден шрифт.

Наклонената графика, използвана за логото, има за цел да изрази концепцията за скорост, типична за състезателния свят, създавайки стилистична последователност с формата на логото на HF. Дори цветовете, черно и бяло, отразяват оригиналите. Логото може да се показва както хоризонтално, така и вертикално.

Снимка: Lancia

Със своята 117-годишна история, легендарната марка Lancia представлява вечната италианска елегантност. Марката Lancia накара хората по целия свят да мечтаят, благодарение на своите емблематични автомобили - елегантните Flaminia и Aurelia B24 Spider, спортните Delta, Stratos и 037, стилните Fulvia, Beta HPE и много други.

Lancia вече е готова да започне своя ренесанс с 10-годишен стратегически план, който върви напред със скокове. Иновациите и вечният дизайн винаги са били основополагащи принципи за марката. И сега устойчивостта и ориентираната към клиента политика и социалната отговорност също са от съществено значение, защото Lancia е решена да гледа в бъдещето с голям ангажимент и амбиция.