Новият кросоувър на корейската компания KG Mobility (KGM, бившата SsangYong) се появи в производствена форма през юли. Името Actyon беше възродено за модела. Самият производител смята новия си продукт за SUV с форма на купе. В Южна Корея продажбите на новия кросоувър KGM Actyon стартираха още през август. Сега новото SUV-купе вече се предлага и на европейския пазар.

Вижте новия корейски кросоувър KGM Actyon   >>  >>  >>

В момента се приемат поръчки в Полша, а колите ще достигнат до местните дилъри до края на годината. В същото време кросоувърът се сдоби със собствена страница на британския уебсайт на KGM, макар и засега без спецификации. Пълното навлизане на модела на световния пазар, включително останалата част от Европа, Латинска Америка, Азия и Африка ще се случи през 2025 г.

Снимка: KG Mobility

KGM Actyon е базиран на KGM Torres, който се произвежда от 2023 г. В същото време новият продукт има оригинален външен дизайн. Отпред има не само извити светодиодни светлини, но и светещ панел, състоящ се от много детайли. Новият Actyon също така получава различни брони, задна врата и светлини. Освен това задните му колони са проектирани по различен начин. Дължината на KGM Actyon е 4,74 метра, широчината е 1,91 метра, височината - 1,68 метра. Междуосието е 2,68 метра. Обемът на багажника на KGM Actyon в корейската спецификация е 668 литра.

Снимка: KG Mobility

Отвътре новият всъдеход като цяло копира настоящия KGM Torres и неговата електрическа версия Torres EVX. Кросоувърът се сдоби с интериор с табло и плаваща конзола, разположена между предните седалки.

В Полша KGM Actyon се предлага с един 1,5-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател от Torres. В европейската версия двигателят произвежда 163 к.с. и 280 Нм, а в Корея мощността е 170 к.с. В родината си кросоувърът е оборудван само с 6-степенна автоматична скоростна кутия Aisin, а за Европа Actyon все още има 6-степенна механична трансмисия. В Полша ръчната кутия е съчетана само с предно предаване, докато 6-степенната автоматична има избор от предно предаване или задвижване на всички колела.

Снимка: KG Mobility

Кросоувърът се предлага в Полша в три нива на оборудване - Joy, Adventure и Wilde. Списъкът на стандартното оборудване на версията Joy включва LED фарове, 20-инчови алуминиеви джанти, три 12,3-инчови дисплея, двузонов климатроник, отопление на всички седалки, като предните също са вентилирани, задна камера, 8 въздушни възглавници, задни сензори за паркиране, адаптивен круиз контрол, системи за автоматично спиране и поддържане на лентата. Във версията Adventure се появяват предни сензори за паркиране, волан с отопление и система за наблюдение на мъртвите точки. В най-високото ниво Wilde новият Actyon разполага с удобства от най-висок клас, като система за 360-градусов обзор и електрически капак на багажника.

Снимка: KG Mobility

Цената на KGM Actyon в Полша варира от 159 900 до 202 900 полски злоти, което е еквивалентно на приблизително от 37 500 до 47 600 евро по текущия обменен курс. Още преди премиерата на KGM Actyon, корейските медии прогнозираха хибридна система за новия SUV, така че вероятно производителят наистина подготвя хибридна версия, която според запознати ще се появи догодина.