Четвъртото поколение на Kia Sorento беше показано в началото на 2020 година, а сега компанията разкри как ще изглежда обновения модел най-напред в родината си Южна Корея. Първоначално Kia показа външния дизайн и интериора на обновеното Sorento. Техническите характеристики на новия модел ще бъдат оповестени при официалната премиера на семейния SUV.

При фейслифта на Kia Sorento дизайнерите са направили значителни промени във външния вид на модела и най-вече в "лицето". Обновяването носи някои значителни визуални промени най-вече в предната част, където виждаме новите T-образни фарове с горни дневни светлини, обграждащи емблемата на Kia.

Логото KIA вече се намира в долната част на предния капак. Решетката е с нов дизайн, както и долният въздухозаборник, в който все още се намират отделните фарове за мъгла. Вертикалните въздушни отвори сега изглеждат малко по-големи. Тъй като това е само фейслифт, Sorento запазва профила си, но със свеж дизайн на летите джанти. Отзад дискретно ревизираните задни светлини се отличават с нова графика. Светлините за заден ход са преместени още по-ниско, под сребриста предпазна лайстна.

Снимка: Kia

Интериорът също изглежда познат, но масивните вертикални отвори в центъра са изчезнали, заменени от много по-тънки въздуховоди, за да направят място за по-голям сензорен екран на информационно-развлекателната система.

Южнокорейската марка също е променила управлението на климатика, като вместо дисплей, сега са поставени бутони като при Kia EV6 и новия Sportage. В интериора са използвани нови цветове и по-висококачествени материали.

Снимка: Kia