Резултатите на FCA за второто тримесечие на годината успяха да скрият коригирания план за развитие на Maserati в следващите няколко години. Преди малко повече от година италианската марка представи визията си за развитие в периода 2018-2022, но сега този план е доста по-различен, като обхваща и 2023 г., предава Autoclub.

Шефовете на Maserati планират освежаване на три модела: Levante, Ghibli и Quattroporte, което е ново решение спрямо предишния модел, в който беше предвидена смяната им с нови модели през 2022.

Вижте снимки на най-очакваният модел на Maserati >> >> >>


Но има и още нещо – новото Levante ще се появи през 2023 вместо през 2020, но пък новото Quattroporte запазва графика си и трябва да е тук през 2022. А дали ще има следващо поколение на Ghibli още не се знае.

Най-голямата промяна в сравнение с 2018 е това какво ще се случи с Alfieri – версия купе и кабриолет, като моделът трябваше да се появи през 2022 година. Сега новият план предвижда два нови „спортни модела”, които още нямат имена – купе и кабриолет – за 2020 и 2021 респективно.

Те не носят името Alfieri, но от Maserati обявиха, че производството на модела трябва да започне през първата половина на 2020 година, като премиерата ще е на салона в Женева. Така че най-вероятно „спортните модели” ще се окажат Alfieri, но може и да не е така.

За 2021 е предвидено представянето на новия SUV, който ще е позициониран под Levante, ново поколение на GranTurismo и споменатите вече мистериозни спортни автомобили.

През 2022 ще дойде GranCabrio – модел, който се появява за първи път в плана и новото поколение на Quattroporte.