Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" обогати своя автопарк с 32 нови всъдехода Haval Dargo. На събитието по предаването на автомобилите присъстваха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", гл. комисар Александър Джартов, както и директорите на регионалните дирекции, за които са предназначени колите.

Доставката на високопроходимите автомобили се осъществява в рамките на проект "Интегриране, надграждане и оптимизация на процесите по превенция, готовност и реагиране на рискове от природен характер", който е финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд.

Снимка: БАИ

Тодор Стойков, търговски директор на "Българска Автомобилна Индустрия" ЕАД, официален представител на Great Wall и Haval за България, благодари на екипите, които се грижат за безопасността на населението и които опазват нашето материално и културно имущество и наследство, след което връчи символичния ключ на гл. комисар Александър Джартов.

Той от своя страна пожела на колегите си да използват автомобилите по-често за обучения и тренировки и по-рядко в реални работни ситуации, изискващи тяхната намеса.

Снимка: БАИ

Новият модел Haval Dargo е високопроходим автомобил, подходящ както за градски, така и за по-тежки извънградски условия. Големият пътен просвет, конструкцията от високоякостна стомана, интелигентното задвижване 4х4 от фирмата Borg-Warner и блокажа на задния диференциал му придават нужната маневреност и проходимост.

Haval Dargo разполага с богато разнообразие от системи за активна и пасивна безопастност. Част от функциите, подпомагащи водача, са 360-градусова камера за обзор на пространството около автомобила, система за автономно аварийно спиране с функция за разпознаване на превозни средства, велосипедисти, пешеходци и функция круиз контрол извън асфалтовите пътища.