Корейската марка за луксозни автомобили Genesis представи на Фестивала на скоростта в Гудууд най-големия си модел G90. Флагманският седан Genesis G90 първоначално беше представен в края на 2021 г. в Южна Корея, а след това дебютира в САЩ в началото на 2022 г., а сега конкурентът на премиум седаните Mercedes S-клас, BMW Серия 7 и Audi A8 идва и официално в Европа.

Снимка: Genesis

Според корейския автомобилен производител, луксозният седан Genesis G90 отговаря на изискванията на европейския пазар и ще се хареса на потребителите на Стария континент. Разкошният седан ще се предлага първоначално в Германия и Швейцария, като всички подробности за колата ще бъдат оповестени по-късно.

Снимка: Genesis

Премиум марката Genesis възнамерява да продава G90 в Европа с два размера на междуосието, като стандартната база SWB ще има четири или пет места, докато дългата база LWB ще се предлага само като в конфигурация с четири места.

Моделът със стандартна база SWB е с дължина 5275 мм и има междуосие 3180 мм, докато дългата база LWB се простира на дължина до 5465 мм и междуосие 3370 мм. И двата са широки 1930 мм и високи 1490 мм, като в зависимост от оборудването и дължината на междуосието тежат между 2025 кг до 2345 кг.

Снимка: Genesis

По-луксозният вариант на Genesis G90 ще получи индивидуални отопляеми и вентилирани задни седалки с функция за масаж, както и подложки за краката. Удълженият вариант осигурява с 19 см повече пространство за краката на пътниците, седнали отзад, в сравнение със стандартната база.

Освен това моделът, продаван в Европа, ще бъде по-луксозно обзаведен, така че ще има дълъг списък от стандартно оборудване, за да се конкурира с германския флагман Maybach S-Class.

Снимка: Genesis

Все още корейците не са обявили каква ще бъде двигателната гама за Европа. В САЩ автомобилът се предлага 3,5-литров V-образен 6-цилиндров бензинов турбодвигател, предлаган като опция и с електрически компресор. Базовият двигател разполага с мощност 380 к.с. и 530 Нм, докато по-мощният има 415 к.с. и 549 Нм.

Снимка: Genesis

Според предварителна информация, цената на G90 в Германия ще бъде около 90 000 евро. Удължената версия с по-високото оборудване ще бъде струва около 120 000 евро.